Konya'da faaliyet gösteren bir firmadan 230 bin lira değerinde şeker ve çay alıp farklı kişilerin kredi kartlarından bilgileri dışında ödeme yaptığı belirlenen zanlılar yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Mersin'de yaşayan ve kendisini H.Ç. olarak tanıtan kişi, Konya'daki bir firmanın yetkilileriyle irtibata geçip 230 bin lira değerinde çay ve küp şeker siparişi verdi.

Ödemeleri de çeşitli bankalara ait farklı kişilerin kredi kartları bilgileriyle yapan şüpheli, ürünlerin Mersin'deki adreslerine gönderilmesini istedi.

Ödemenin yapılması üzerine çay ve şekerleri gönderen firma, alacağı paraya bankalarca bloke konulunca dolandırıcılık şüphesiyle polise başvurdu. Bunun üzerine çalışma başlatan Mersin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin kullandığı kredi kartlarının farklı kişilere ait olduğunu ve kart sahiplerinin durumu fark etmesiyle işlemi iptal ettiklerini belirledi.

Şüphelinin ürün teslimi için verdiği Mersin'deki depoya operasyon düzenleyen ekipler, depo sahibi A.E'yi gözaltına aldı. Adreste ürünler bulunamadı. Depo sahibi A.E. ise ifadesinde olayı M.K'nin yaptığını iddia etti. Adana'da olduğu belirlenen M.K. ekiplerce gözaltına alınıp kente getirildi.

İki şüpheli emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildikleri sulh ceza hakimliğince adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca, müştekinin haklarını güvence altına almak amacıyla şüphelilere firmanın zararını karşılamaları için 15 gün süre verildi. AA