CİDDİGAZETE

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının ardından 5 generalin emeklilik dilekçesi vererek Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ayrılma talebinde bulundukları iddia edilmişti.

İddialarla ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’dan açıklama geldi. Bakan Akar, “Emeklilik TSK mensuplarının da doğal bir hakkıdır. Ne zaman bu? Ocak-şubat, temmuz-ağustos aylarında. Bu manada arkadaşlarımız hizmetlerinin tamamlanmasını müteakip veya hizmetlerimizin akışı sırasında kendi istekleri, iradeleri doğrultusunda emekli olabilirler. Doğal bir durum bu. Şu ana kadar da bize intikal eden iki arkadaşımızın dilekçesi var. Onların da emekliliklerini onayladık. Kendilerine yeni hayatlarında başarılar diliyor, yaptıkları değerli hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Bu hizmetlerin bir adım daha ileri gitmesi için görevi teslim alan arkadaşların da çalışacağına eminim. TSK bir bütündür. TSK'da görev asla durmaz, vazife sancağı devamlı ileri gider” dedi.

‘5 GENERAL İSTİFA ETTİ’ İDDİASI

5 generalin emeklilik dilekçesi vererek TSK’dan ayrılma talebinde bulundukları iddia edilmişti. Bu isimlerden 3'ünün ise sınır ötesi operasyonlarda önemli rol üstlenen Adana 6. Mekanize Piyade Tümeni Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanı (MÖGK) ve Özel Kuvvetler eski Komutanı Tümgeneral Ahmet Erhan Çorbacı ile iki yardımcısı Tuğgeneraller Uğur Bülent Acarbay ve Ertuğrul Sağlam olduğu bildirilmişti. Diğer iki generalin ise Tuğgeneral Recep Özdemir ve Tuğgeneral Ömer Faruk Özdemir olduğu ileri sürülmüştü.

S-400 SEVKİYATI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ayrıca Rusya’dan satın alınan hava savunmam sistemi S-400 füzeleri ile ilgili de konuştu. Akar, “İkinci bataryanın temini için yarından itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak” dedi.

GÜVENLİ BÖLGE ÇALIŞMALARI

Suriye’de ABD ile müşterek yürütülen güvenli bölge ilgili de konuşan Akar, “Amerikan askeri unsurları ile müşterek devriyelerin yakın bir zamanda başlaması için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu.