17 Aralık 1960 tarihinde kurulan ve devletteki tüm kamu personelinin işlemlerini yürüten Devlet Personel Başkanlığı (DBP), iki ay sonra, Temmuz ayı başında kapanacak.

DPB bundan sonra, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığına bağlı bir Müdürlük olacak. Başkanlıkta görevli personel ile tüm malları Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığına devredilecek. Kurum, 3 milyon kamu personelinden sorumlu bulunuyor.

2 Temmuz 2018'de yayımlanan 703 sayılı kararnameyle, Devlet Personel Başkanlığı'nın kapatılması öngörülmüştü. Kamu kurum ve kuruluşlarının kaldırılması, özelleştirilmesi veya kadroların iptal edilmesi durumunda açığa çıkan personelin diğer kurumlara atanma işlemlerini yapan Devlet Personel Başkanlığı, Devlet Memurları Sınavı, Kamu Personeli Seçme Sınavını da yürütüyordu.

Kurum, 3.1 milyon kamu personelinin tüm süreçlerinden sorumlu bulunuyor. 3.1 milyon personelin 2.4 milyonunu memurlar, 17 binini hakim ve savcılar, 131 binini öğretim elemanları, 213 binini sözleşmeli personel, 317 binini işçiler, 19 binini de geçici personel oluşturuyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ocak ayında yaptığı açıklamada, “Devlet Personel Başkanlığı organizasyonel olarak değişecek, işlevi devam edecek” demişti.