CiddiGazete- Türk vatandaşlarını yurda getirmek üzere öğle saatlerinde Ankara'dan havalanan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait dev kargo uçağı, Çin'in Wuhan kentine ulaştı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türk ve dost ülke vatandaşlarını tahliye etmek üzere Ankara'dan yola çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait uçak Çin'in Wuhan kentine ulaştı. Uçakta bulunan Sağlık Bakanlığı personelinin kontrolünde tahliye işlemi başlayacak" ifadeleri kullanıldı.

SAĞLIK BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı:

Çin’den vatandaşlarımızı tahliye edecek olan uçağımız Wuhan havaalanına indi. Aralarında Azerbaycan, Arnavutluk ve Gürcistan vatandaşlarının da olduğu toplam 48 kişi, enfeksiyon uzmanlarımızın sağlık kontrolünden sonra uçağa alınacak.

KOCA YUSUF DÖNÜŞE GEÇTİ

Yeni tip Koronavirüs salgını dolayısıyla Çin'den Türk vatandaşların tahliyesini yapacak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait dev kargo uçağı, Çin'in Wuhan kentinden yola çıktı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Türk ve dost ülke vatandaşlarını Sağlık Bakanlığı personelinin gözetiminde güvenli şekilde teslim alan uçağımız dönüş için Çin'in Wuhan kentinden havalandı" ifadeleri kullanıldı.

ALTI KİŞİ SON ANDA VAZGEÇTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin’in Wuhan kentinden yayılan Corona virüsü nedeniyle Çin’den tahliye edilen Türk ve Azerbaycan vatandaşlarıyla ilgili olarak açıklama yaptı.

Uçağın Wuhan’dan havalandığını bildiren Koca, şunları kaydetti:

"Yolu açık olsun. 6 kişinin Türkiye’ye dönmekten kendi rızasıyla vazgeçmesiyle toplamda 42 yolcu uçağa alındı. Sağlık kontrolünde hiçbir yolcuda hastalık belirtisine rastlanmadı."

Öte yandan Çin'den gelen yolcular, Ağustos ayında kapatılan Ankara Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 14 gün boyunca karantinada tutulacak.