CİDDİGAZETE

AKP'nin kontrolündeki Anadolu Ajansı, bugün bir gaflete daha imza attı. Diyarbakır'da ismi değiştirilmek istenen caddeyle ilgili yaptığı haberde, PKK'dan cezaevinde yattıktan sonra ölen doktoru önce "mevta" sonra da "vefat etmiş" diye duyurdu.

İşte Anadolu Ajansı'nın internet sayfasında yayımladığı o haber:

HDP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sahabe İyaz bin Ganem'in adını taşıyan caddeye, terör suçundan ceza alan "mevta" bir doktorun isminin verilmesi kararı aldı. Karar kentte tepkilere neden oldu.

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan dönemde, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi merkez Sur ilçesinde yeni açılan bir caddeye Diyarbakır'ın yanı sıra çoğu Anadolu şehrinin fethinde en etkin kişi olarak tanınan İslam komutanı İyaz bin Ganem'in adını verdi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde seçilen HDP'li belediye yönetimince caddenin isminin değiştirilmesi için 19 Haziran'da meclis kararı alındı.

Caddeye, 5 yıl önce "vefat eden" ve 1992 yılında "terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası almış doktor İlhan Diken'in adının verilmesi kararlaştırıldı.

Karar, kentteki siyasi partilerin temsilcilerince tepkiyle karşılandı.

MHP İL BAŞKANI'NIN HASSASİYETİ BAŞKA!

MHP İl Başkanı Cihan Kayaalp, İyaz Bin Ganem'in adının caddeye verilmesinin hazmedilemediğini, isim değişikliği yapılmasının tüm Müslümanlara büyük hakaret olduğunu dile getirdi.

"Bir an önce bu karardan vazgeçilmelidir" diyen Kayaalp, böyle bir karara imza atılmasının büyük ayıp olduğunu vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"O kararın altına imza atanlara sormak istiyorum, buna hangi vicdanla imza attılar. Bu imzayı düşünerek mi yoksa birilerinin talimatıyla mı attılar? Bahse konu olan İslam ordularının komutanı, Diyarbakır'ı İslam topraklarına katmıştır. Bir tek caddede ismi var, onu da çok görüyorlar. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Hatta bu fatihin ismi, Diyarbakır'ın çok önemli caddelerine verilmelidir. O imzayı atanlar, tarihine iyi baksın, tarihini iyi incelesin. Ondan sonra ellerini vicdanlarına koysunlar."

VALİLİK İSİM DEĞİŞİKLİĞİNİ KABUL ETMEDİ

Diyarbakır Valiliğince, HDP'li belediyenin caddeye terör suçlusunun adını verme kararına ilişkin, "Diyarbakır'ın İslam ile şereflenmesine vesile olan komutanın adının verildiği caddenin ismi değiştirilerek, PKK/KCK terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak suçundan hapis cezası almış bir kişinin adının verilmesi kamu vicdanını yaralayacak nitelikte karar olduğundan, Valiliğimizce reddedilmiştir" açıklamasında bulunuldu.