CiddiGazete- Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Erleri, Elazığ Mustafa Paşa Mahallesi'ndeki göçüğün yanından 6 metre derinliğe indi. Buradan 5 metrelik yatay tünelle ilerleyen timler, 24 saattir kurtarılmayı bekleyen anne ve çocuğuna ulaştılar. Açılan delikten, 2 buçuk yaşındaki Nüsra Yıldız sağ olarak kurtarılırken, irtibat kurulan annesini çıkarmak için de çalışmalar sürüyor. Üç kişilik aileden Nüsra, kaldırıldığı hastanede genel muayeneye alındı. Enkaz altında vefat eden baba, annenin üzerine kapandığı için, açılan dehlizden çıkartılmasının zaman alacağı belirtildi. Sağlık ekipleri, annenin koluna serum taktı... Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerini yöneten Hüseyin Gürçay, geçişe izin vermeyen kolonu kesmek için çok hassas bir çalışma sürdürdüklerini söyledi

ANNE 27 SAAT SONRA ÇIKARILDI

Küçük çocuğun annesi Ayşe Yıldız da enkaz altından yaklaşık 27 saat sonra sağ olarak çıkartıldı. Ayşe Yıldız'ın eşi ve bir çocuğunun ise cansız bedenleri enkazdan alındı.

MANSUR YAVAŞ DUYURDU

Depremden 24 saat sonra gerçekleşen mucize kurtuluşu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından paylaştı.

Yavaş, küçük çocuğun kurtarılmasıyla ilgili şunları ifade etti;

- Ülkemizin tek yürek olduğu anlarda her zaman güzel haberler vardır.

- Ankara itfaiyesi ekiplerimiz ile jandarma arama kurtarma işbirliğiyle 2 buçuk yaşında bir yavrumuzun ve annesinin enkazdan kurtarıldığı haberini aldık. Büyük mutluluk içerisindeyiz.