CiddiGazete- Coronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen ve resmi verilere göre 1 milyondan fazla insanın Covid-19’la mücadele ettiği ABD, Suriye'deki PKK/YPG terör örgütüne tıbbi malzeme yardımında bulundu.

Suriye’de PKK/YPG'ye karşı her türlü desteği sağlayan ABD, salgın günlerinde de terör örgütünü yalnız bırakmadı. ABD ordusunun Irak-Suriye Özel Operasyonlar Ortak Görev Gücü resmi Twitter hesabından, PKK/YPG'ye sağlık malzemeleri verildiğini duyurdu.

Sözcü'nün haberine göre malzemelerin PKK/YPG'ye Haseke iline bağlı Eş Şeddadi bölgesinde teslim edildiği belirtildi. Malzemelerin portatif lavabo ve sabunluklar, dezenfekte mendilleri, maskeler ve eldivenlerden oluştuğu aktarıldı.

ABD, nisan ayı başında da PKK/YPG'ye 1 milyon 200 bin dolar değerinde malzeme sağladıklarını açıklamıştı. Terör örgütü ise gönderilen malzemelerin yetersiz ve sevkıyatın yavaş olduğundan şikayet etmişti!

Öte yandan Türkiye'nin gönderdiği tıbbi malzemeleri taşıyan ikinci uçak da ABD'ye ulaştı ve malzemeler ABD'li yetkililere teslim edildi.