CiddiGazete- "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası alan ve cezası Yargıtay tarafından onaylandıktan sonra milletvekilliği düşen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun 4 gündür TBMM’de sürdürdüğü “yer yataklı” protesto eylemi, bu sabah gözaltına alınmasıyla sona erdi.

Sabah saatlerinde HDP grup odasından çıkıp tuvalete gittiği sırada Meclis'te gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu’nun “Abdest alırken aldılar babamı. Abdest alırken” tweeti başta olmak üzere Twitter’da çok sayıda “abdest” mesajı paylaşıldı.

ŞEHİT POLİS MUSTAFA KATIRLI

Ömer Faruk Gergerlioğlu’na destek mesajlarının yanı sıra 5 Aralık 2015 tarihinde, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Kurşunlu Camii’nin içinden terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Katırlı’nın hatırlatıldığı mesajlar da paylaşıldı.

HENDEK VE BARİKAT ZAMANI

Diyarbakır Valiliği, Mustafa Katırlı’nın şehit olduğu olaya ilişkin o tarihte yaptığı açıklamada, vatandaşların günlük hayatlarını sürdürmesini ve kamusal hizmetlerden faydalanmasını engellenmek amacıyla ilçe genelinde hendek ve barikat oluşturan terör örgütü PKK mensuplarının faaliyetlerinin engellenmesi, bariyerlerin kaldırılması ve hendeklerin kapatılmasına yönelik 2 Aralık'ta Sur ilçesindeki 6 mahalle ile Gazi Caddesinde, 3 Aralık'ta da Yenişehir ilçesindeki Dağkapı Meydanında sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatmıştı.

CAMİNİN İÇİNDEN ATEŞ EDİLDİ

İlgili birimlerle koordineli şekilde alınan emniyet tedbirleri kapsamında operasyonel faaliyetlere başlandığına işaret edilen açıklamada, "Sur ilçesinde 15.45'te Kurşunlu Camisinin içinden terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine ateş açması sonucu çıkan çatışmada Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Katırlı yaralanmış, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen şehit olmuştur. Şehide Allah'tan rahmet, kederli ailesiyle yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verilmişti.

Açıklamada, terör ve terör örgütlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edeceği kaydedilmişti.