Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikastına ilişkin açılan davanın sanıkları arasında yer alan ve İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu'ndaki öğrencilerin, ‘İmamı' olduğu belirtilen Burak Yusmak'ın, banka hesapları kabarık çıktı. Yusmak'ın Bank Asya'daki 24 ayrı hesabında, 572 bin Euro, 329 bin dolar, 21 bin sterlin ve 458 bin lira olduğu belirlendi.

ALMANYA'DA YAŞIYOR

Almanya doğumlu olan ve halen firarda bulunan Burak Yusmak'ın, katil polis memuru Mert Altıntaş ile 14 ayrı telefon görüşmesi tespit edildi.

Dava dosyasındaki 28 sanık arasında yer alan, Almanya doğumlu olan ve halen firarda bulunan Yusmak'ın, Almanya'nın Bielefeld kentinde yaşadığı belirlendi. İddianamede "Hamza" kod adını kullanan Yusmak'ın, izmir'deki Polis Okulu öğrencilerinin FETÖ abiliğini yaptığı, FETÖ evlerinden sorumlu olduğu ve öğrencileri bu evlere sohbetlere götürdüğü belirlendi.

Karlov davası sanıklarından Kadir Şamlı, Yusmak için “Polis okulundayken FETÖ örgütü yapılanması içerisinde ev abiliği yapan şahıstı. Kendisi beni bu evlere gitmem yönünde baskı yapan ve tehdit eden şahıstır” dedi.

(Sözcü)