Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın yöneticisi olduğu Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) hakkında eleştirilerde bulundu. Yusuf Kaplan, mesajın sonuna Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın eşi Selçuk Bayraktar’ı etiketledi. Kaplan’ın mesajına Selçuk Bayraktar da Twitter’dan cevap verdi.

YUSUF KAPLAN’IN MESAJI

Yusuf Kaplan’ın mesajı şöyle:

"UYARI/YORUM

Tanzimat'tan bu yana en büyük tehdit ailenin çözülmesidir. Ailenin korunması millî güvenlik meselesi hâline gelmiştir! Ailenin çözülmesine yol açan Millî Eğitim, Aile Bakanlığı ve KADEM projeleri derhal durdurulmalıdır! @Selcuk”

SELÇUK BAYRAKTAR’IN CEVABI

Selçuk Bayraktar, KADEM’in ‘Soros Projesi’ olduğunu iddia eden Kaplan’a yine Twitter hesabından cevap verdi. Bayraktar, “KADEM, Ailenin birliğini ve korunmasını savunur, Soros projeleri iftirası vebaldir, Müslümanın hakkaniyetine yakışmaz. Çok etkileşim alınması doğru söylendiği anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

KADEM: KAPSAMLI AÇIKLAMA YAPACAĞIZ

Konuyla ilgili KADEM’den de açıklama geldi. Açıklama şöyle:

“KADEM olarak derneğimize ve vakfımıza yönelik saldırılara cevap vererek polemiğe girmek yerine işimize odaklanmayı; kadınlarımız, ailelerimiz ve toplumumuz için fayda üretmeyi her zaman tercih ettik.

Fakat hakkımızdaki karalama kampanyasının ulaştığı boyut karşısında artık sessiz kalmamız mümkün değil. Kapsamlı bir basın açıklamasıyla atılan iftiralara cevap verecek, haklarımızı korumak için sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Gerçek derdi, kadınlarımızın, ailelerimizin ve toplumumuzun iyiliği olanlarla ise daima istişare ve işbirliğine açığız.”