CİDDİGAZETE

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında, "Şu an itibarıyla partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var. Böyle büyük bir üye kaydına mensup bir başka parti söz konusu değil" dedi.

Erdoğan, "Ülke genelinde hizmet eden dava adamlarının emeğini, kibirleri boylarını aşanların kaprislerine feda etmedik, etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÜYE LİSTELERİ GÜNCELLENİYOR

"Üye listelerimizi güncelliyor, ölümler ve diğer sebeplerle kayıtları düşenleri belirliyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üye sayımızda, yüzde 95'ten fazlası vefatlardan kaynaklanan yaklaşık 290 bin kişilik bir eksilme olduğunu gördük. İl, ilçe ve belde başkanlarımızın yeni üye kayıt işlemlerini aksatmadan sürdürmeleri önemlidir. Delege listelerinin yenilenmesi, kongrelerin yapılması, kadın ve gençlik kollarımızın da kongrelerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Partimizin 10 milyonun üzerinde üyesi var. Böyle büyük bir üye kaydına mensup başka bir parti söz konusu değil. Tüm bu çalışmaların önümüzdeki temmuz ayına kadar bitirilmesini hedefliyoruz. AK Parti’nin en büyük özelliği sürekli kendini yenileme, tazeleme kabiliyetine sahip olmasıdır” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletin safında yer almak varken, artık diyet borçlarından mı, siyaset hırslarından mı, basiretsizliklerinden mi bilmiyoruz, CHP ekibi hep milli irade düşmanlarıyla yol yürümeyi tercih etti, bugün de aynı tavırlarını sürdürüyorlar" dedi.

"CHP ve ortakları içine sindirse de sindirmese de artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden geriye dönüş yoktur" ifadelerini kullanan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili, "Tüm eksiklikleri belirledik, çözüm yollarını ortaya koyduk. Sonuçları yakında milletimizle paylaşacağız" şeklinde konuştu.

‘ŞAŞKINLIKLA TAKİP EDİYORLAR’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terörle mücadelede ihtiyaç duyduğumuz insansız hava araçlarını, güdümlü mühimmatları, gözetleme ve işaretleme sistemlerini bizden esirgeyenler, bugün ürettiğimiz ürünleri şaşkınlıkla takip ediyor" dedi.

YAPTIRIM TEHDİTLERİ

Erdoğan, "Ülkemize yönelik yaptırım tehditleri bizi korkutmaz, geri adım attırmaz, tam tersine sadece yürüdüğümüz yoldaki kararlılığımızı perçinler" ifadelerini kullandı.

DOĞU AKDENİZ KONUSU

Doğu Akdeniz ile ilgili olarak da Erdoğan, "Kimse burada bizim hakkımız olan konulardan bizi mahrum etmeye kalkamaz. Haklarımızın sonuna kadar savunucusu olacağız" dedi.

FIRAT'IN DOĞUSUNDAKİ GÜVENLİ BÖLGE

"Eylülün son haftasına kadar Fırat'ın doğusundaki güvenli bölge oluşumunu kendi istediğimiz şekilde fiilen başlatmakta kararlıyız" diyen Erdoğan, "Hedefimiz Suriyeli kardeşlerimizden en az 1 milyonunu 450 kilometrelik sınır hattı boyunca oluşturacağımız güvenli bölgede iskan etmektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Kapıları açmak zorunda kalırız. Bu yükü sadece biz mi çekeceğiz? Misafir ettiğimiz sığınmacıların yükünün paylaşımı konusunda AB başta olmak üzere dünyadan olması gereken desteği alamadık. Almak için bunu yapmak zorunda kalabiliriz" şeklinde konuştu.