CiddiGazete- İstanbul’da Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının ilk etabı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katıldığı törenle hizmete girdi.

Feshane Otoparkı bahçesinde düzenlenen törende konuşan Meral Akşener, yeni yılın ilk gününde kendisini açılışa davet eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti.

Kılıçdaroğlu ile Millet İttifakı’nı kurmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Akşener, “Millet İttifakı'nın belediye başkanlarından memnunuz. Biz sizlerden razıyız, Allah da sizlerden razı olsun. İstanbullu sizden ve ekip arkadaşlarınızdan razı olsun" dedi.

KADIN CİNAYETLERİ

Kadın cinayetlerine de değinen Meral Akşener, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan da bu konuyu takip etmelerini isteyerek şunları söyledi:

"İki kadının şahitliğinde sizden bir şey isteyeceğim. Bir yılda 386 kadın öldürüldü bu ülkede. Bir günde 3 kadın katledildi bu ülkede. İstediğimiz kadar bağırıp çağıralım Ankara'dakiler duymuyor. Başkanım sizden başka bir vizyon istiyorum. O da İstanbul'un, Türkiye'de yaşayan tüm kadınlar için yaşanabilir, nefes aldıkları bir kent olmasını sağlamanızı istiyorum. İstanbul'da bir kadının, akşam üstü karanlıkta işinden çıktığı takdirde evine giderken saldırıya uğramayacağından emin olmasını istiyorum. Bir kadın elektrik direklerinden sönen ampuller sebebiyle kalbi ağzında evine yürümek zorunda kalmasın istiyorum. İstanbul'a bir başka şehirden otobüsten, trenden, nereden inerse insin bir kadının İstanbul'a geldiğinde derin bir nefes almasını istiyorum. Buna başaracağınıza inancım tamdır" ifadelerini kullandı.