Ali Demir...

ÖSYM eski Başkanı...

2011 üniversite sınav sorularıyla ilgili "şifre" ortaya çıktığı halde hakkında işlem yapılmayan kişi!..

Fethullahçı Terör Örgütü'nün elemanı olduğu iddialarına rağmen dokunulmayan şahıs!..

-

Önceki gün medyada bomba gibi patlayan haberde "Ali Demir Kestel'de bir fabrikada yakalandı" ifadeleri yer aldı.

O fabrika, namı diğer Demokrat Sami'nin, Sami Bilge'nin fabrikası, Elyaf Tekstil...

-

Kendisi hafta sonu için Ukrayna'da gezideydi.

Havaalanından iner inmez görüştük; hikayenin gerisini ondan dinleyelim:

"Bugün beni büyük kız aradı; 'Baba' dedi, 'Sen Ali Demir'i tanıyor musun?' 'Ali Demir kim?' dedim kızıma? Amcamın adı da Ali Demir'di. Bulgaristan'dan sonradan geldiği için soyadını farklı almıştı. 'Ne Ali Demir'i kızım, kim o?' dedim. 'YÖK Başkanı bir Ali Demir varmış' dedi. O zaman anladım, kimden söz ettiğini... Adamı ismen tanıyorum; 'Kendisini nerden tanıyacağım? dedim. Kızım, 'Bu adam bugün tutuklandı' dedi. 'Kızım bu adam sınav sorularını çalan adam, FETÖ'cü, bu bugüne kadar tutuklanmamış mı?' diye soruma devam ederek 'eeee' dedim. 'Bugün yakalanmış' dedi kızım. 'İyi olmuş' dedim, 'Bugüne kadar yakalanmaması ayıp!' dedim. Bunun üzerine kızım, 'Nerde yakalandı biliyor musun?' dedi. 'Nerde?' diye sormaya devam ettim. 'Kestel'de' dedi. 'Kestel'de ne arıyormuş?' dedim. 'Bizim fabrikaya geldi' dedi. 'Bizim fabrikada arkadaşı mı varmış?' diye sormaya devam ettim."

-

Sami Bilge'nin kızı, meraklandırıcı bu sorulardan sonra durumu açıkladı.

Elyaf Tekstil bir AR-GE merkezi kurma kararı alıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na başvuruyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da Sami Bilge-Şeref Yoldaş'ın ortak olduğu fabrikaya denetim ve rapor yazımı için Ali Demir'i görevlendiriyor.

Fabrikanın teknik sorumluları tarafından karşılanan Ali Demir, denetimi yaptıktan sonra çıkıp giderken, fabrika müdürü "Öğlen saati. Siz Ankara'dan geldiniz, sanırım döneceksiniz. Size bir yemek yedirelim, öyle gönderelim" teklifinde bulunuyor.

Teklif Ali Demir tarafından kabul ediliyor.

Fabrikadan birlikte çıkıyorlar, Kestel'de bir restorana giderken, polis yolu çeviriyor ve Ali Demir'i gözaltına alıyor."