Adana’da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı davasında tutuklanan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un iki küçük çocuğuna dava açılmasının ardından, cezaevinde ailesiyle görüşmesinin de yasaklandığı duyuruldu.

Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul, Twitter hesabından, “Şimdi cezaevi kurulu tarafından aile ile açık-kapalı görüşlere yasak getirildi. Konu henüz infaz hakiminin onayından geçmedi ama beklemedeyiz. Sebep aynı, telefonda terör örgütlerine talimat vermiş!!! Talimat da, ‘Talebelerim iyi bir İslam davetçisi olursa kurban keseceğim’ demiş” mesajını paylaştı.

Semra Kuytul’un konuya ilişkin paylaştığı mesajlar şöyle:

“Sıkıntılar üst üste gelmeye devam ediyor. Alparslan Kuytul Hocaefendi davasından ve doğrularından vazgeçmiyor, vazgeçmesin de zaten.. Her şeye rağmen her zaman arkasındayız, yanındayız.. Ama üstümüze çok geldikleri de kesin, zulmü açık etmek de görevimiz...

Ona ard arda açılan delilsiz-dayanaksız mahkemeler, biz arkasında duruyoruz diye neredeyse her gün mahkemedeyiz, iki hafta önce ailesini arama hakkı akıllara zarar bir gerekçe ile süresiz kısıtlandı, en son mesele kızlarıma kadar geldi, 15-16 yaşında iki kızım da mahkemelik oldu.

Şimdi cezaevi kurulu tarafından aile ile açık-kapalı görüşlere yasak getirildi. Konu henüz infaz hakiminin onayından geçmedi ama beklemedeyiz.. Sebep aynı, telefonda terör örgütlerine talimat vermiş!!! Talimat da, ‘Talebelerim iyi bir İslam davetçisi olursa kurban keseceğim’ demiş.

Bu süreçte çok sıkıntılı zamanlar geçirdik ama bu haberi aldığımdan bu yana çok üzgünüm. İtiraf etmeliyim ki eğer bu yasak uygulamaya geçerse bana en ağır gelen darbe bu olacak. Zaten ayda bir defa, sadece bir saat çocuklarını öpüp koklayabiliyordu, ondan da mahrum etmek istiyorlar

Ben sürecin başından beri eşimin arkasında duruyorum, ses kayıtları konusu da yine benim suçum(!) Sanırım konu artık beni çocuklarım vesilesiyle cezalandırmaya geldi. Bu yasak Hocaefendiye çok zor geleceği gibi bana da çok ağır gelecek! Bir babayı çocuklarından mahrum bırakmak!!!

Onun ayda bir çocuklarının yüzüne biraz daha fazla bakmaya çalışması, omuzuna alıp gezdirmek istemesi, o kısıtlı sürede küçük oyunlar oynamaya, her birine ayrı ayrı nasihat etmeye çalışması, kapıdan en son çıkarken son kez bir daha görmeye çalışması gözlerimin önünden gitmiyor...

Biz, Sisi’nin zulmünü sözümona kınayan bir memleketiz. Muhammed Mursi de çocuklarına hasret bırakıldı ve o şekilde de Rabbine kavuştu. Bize yapılanın ondan farkı nedir? Birilerini Sisi’ye benzetmek kolay, Sisi’ye hakikatte kimin benzediğini düşünmek lazım.

Bunu yaşamak elbette çok zor ama şunu sanırım artık herkes biliyordur, Alparslan Hoca doğru bildiğinden dönmez, ben de dönmem! Arkadaşlarımız da desteğini asla bırakmaz. Bunlar bizi üzer ama bize bu zulmü yapanları yıpratır. İnfaz hakiminin bu zulme imza atmayacağını umuyorum...”

OLAY NEYDİ?

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, vakfın kurucu başkanı tutuklu Alparslan Kuytul’un da aralarında yer aldığı 3’ü tutuklu 45 sanık hakkında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek”, “özel belgede sahtecilik”, “dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık”, “kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Alparslan Kuytul’un serbest bırakılması için yapılan yürüyüşle ilgili soruşturma kapsamında, eyleme katılan 18 yaşından küçük iki kızı hakkında da dava açılmıştı.