CiddiGazete- Çin'in Uygur Türkleri'ne yaptığı soykırım, Alparslan Türkeş Vakfı çatısı altında protesto edildi.

Alparslan Türkeş Vakfı önderliğinde bir araya gelen Selçuklu Vakfı, Tamga Türk, Eksen Eğitim Sen, Ülkü Bağı Derneği, Fırat’ın Kardeşleri Topluluğu ve Milli Direnç Grubu temsilcileri, Çin'in Uygur Türkleri'ni asimile etmeye çalışmasına tepki gösterdi.

Ankara'daki eylemde bildiriyi Alparslan Türkeş Vakfı Genel Sekreteri Alparslan Yılmaz okudu.

İşte ortak bildiri:

Türk tarihinde çok acı manzaralar vardır. Balkanları kaybedişimiz, Belgrat'tan bu yana öz kanımızla bıraktığımız kıpkızıl bir izle hafıza kazındı. Kırım'ı kaybettik, soydaşlarımız bir gece vagonlara doldurulup kırılmaya sürüldüler.

Türkmeneli’nin "kavim gardaş hardasan" çığlığı hala kulaklarımızda. Bizim hiçbir şey yapamayışımız da hala aklımıza gelince yumruğumuzda kaskatı bir ukdeye dünüşüyor.

Fakat o karanlık günler geride kaldı. İstiklalimizi kazandık. Bük bir ülke olduk. Nüfusumuz yeniden arttı, memleketimiz yeniden imar oldu. En uzak köşelere yardım gönderir olduk, eski gücümüze yeniden kavuşuyoruz. Fakat bugün, bunca imkan varken, soydaşlarımıza el uzatmamız engelleniyor. Milletimizin hafızasındaki acı tecrübelere yeni ve kanlı bir sayfa eklemek istiyorlar. Çin devletinin şantajları ve yaptığı gri propaganda ile ülkemizde ve tüm dünyada soydaşlarımızın çığlığı bastırılıyor. Ata yurdumuzda ilk Türkçe sözlüğün yazarı Kaşgarlı Mahmut’un memleketinde böyle bir soykırıma Türk milliyetçileri izin vermeyecektir. Buraya bunu dosta düşmana göstermek için geldik. Bilinsin ki hükümetler yanılabilir. Devletler yanlış yapabilir. Fakat Türk milleti Adriyatik’ten Mançurya’ya tek yürektir, birdir, beraberdir. İşte, milletimizin fertleri olarak, tarihe geçsin istiyoruz ki Türkiye Türkleri Doğu Türkistan’ı unutmadı.

Gözümüzden de gönlümüzden de ırak değiller. Çin’in ineğine, şarap gibi tatlı sözüne kanmamamız için bizi ikaz eden Bilge Kağan’ı dinliyoruz ve bir ağızdan haykırıyoruz: Gayret kıl şerkıy Türkistan bozkurtlar sen Bilan!

Tanrı Türkü korusun ve yüceltsin…