CiddiGazete- Süper Lig'in 28. haftasında sürpriz bir sonuç geldi. Lider Galatasaray, ligin son sırasında yer alan Ankaragücü'ne konuk oldu. Eryaman Stadı'nda oynanan karşılaşmada gülen taraf 2-1'lik skorla Ankaragücü oldu. Başkent ekibi skoru 2-0 yaptıktan iki dakika sonra, Galatasaray'ın golcü transferi Mostafa Mohamed kırmızı kartla oyundan atıldı. 90+2'de Kerem'le tek gol bulan Aslan, Ankara'da hüsran yaşadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

22. dakikada Ömer Bayram'ın sol kanattan ortasında müsait durumdaki Onyekuru ceza sahasında kafa vuruşunu yaptı. Köşeye giden topa iyi uzanan kaleci Korcan, gole izin vermedi.

34. dakikada Galatasaray gole çok yaklaştı. Atila Turan'ın kısa düşen pasında bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Emre Kılınç'ın sol çaprazdan yaptığı vuruşta top yan filelerde kaldı.

44. dakikada Geraldo'nun ceza yayından çektiği şutta, kaleci Muslera sağına gelen topu kontrol etti.

45. dakikada MKE Ankaragücü penaltı kazandı. Hakem Halil Umut Meler, ceza alanı içinde Arda Turan'ın topa eliyle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi.

45+1. dakikada İbrahim Akdağ'ın kullandığı penaltı vuruşunda, top filelerle buluştu: 1-0.

Karşılaşmanın ilk yarısı, MKE Ankaragücü'nün 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARI

55. dakikada Ankaragücü, Saba Lobjanidze'nin golü ile farkı ikiye çıkardı. Alper Potuk'un pası ile sol kanatta topla buluşan Lobjanidze, şık bir çalımla Marcao'dan sıyrıldıktan sonra, Muslera ile karşı karşıya kaldı. Lobjanidze topu, Muslera'nın üzerinden aşırtarak filelere gönderdi: 2-0

57. dakikada Mostafa Mohamed, İbrahim Akdağ'a dirseği ile yaptığı müdahale sonrasında kırmızı kart gördü ve Galatasaray 10 kişi kaldı.

90+2. dakikada Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle farkı bire indirdi. Ryan Donk'un pası ile ceza sahasında topla buluşan Kerem, şık bir plase ile topu kalecinin solundan ağlara gönderdi: 2-1

Karşılaşmada üç puan, 2-1'lik skorla Ankaragücü'nün oldu.