CiddiGazete- Seyahat yasağının kalkmasıyla Antalya ve Muğla’ya tatilci akını başladı. Kontrol noktalarında bulunan jandarma ve polis ekipleri, denetimlerini sıklaştırdı. Sağlık Bakanlığı’na bağlı görevliler ise kentlere giriş yapacak kişilerin ateşlerini ölçtü.

Araçlarda bulunan 65 yaş üstü vatandaşların izin belgeleri kontrol edildi. TIR, kamyonet ve bazı otomobiller narkotik köpekler tarafından arandı. Özellikle İstanbul ve Ankara'dan gelen tatilciler yoğunluk oluşturdu.

BODRUM YOLCULUĞU

Muğla’nın Bodrum ilçesinde evleri bulunan tatilciler Torba kavşağında kontrol edildi. Gece yarısı yola çıkan tatilciler öğlen saatlerinde Bodrum'a ulaştı.

06 VE 34 PLAKALI ARAÇLAR AĞIRLIKTA

Olası yoğunluğu tahmin eden ekipler ilçe girişinde geniş güvenlik önlemi aldı. Şehir dışından gelen 06 ve 34 plaka ağırlıklı araçlarda ateş ölçümü ve kimlik kontrolü yapıldı. Ekiplerin kontrollerinin ardından ilçeye gelen tatilciler Bodrum'a güvenli bir şekilde giriş yaptı.

OTOBÜSLER DE SEFERE BAŞLADI

Yolcu otobüsleriyle Bodrum'a gelen tatilcilerin ise Torba uygulama noktasında polis ekipleri tarafından ateşleri ölçülüyor. Tüm otobüsler teker teker kontrol edilip yüksek ateşi olanlar sağlık kuruluşlarına yönlendiriliyor. Yetkililer, Bodrum’a gece yarısından sonra 7 bin 980 aracın giriş yaptığını açıkladı.

YASAKLAR SONA ERDİ

Tatilci akınına uğrayan Muğla’nın dünyaca ünlü turistlik ilçeleri Bodrum, Datça, Fethiye ve Marmaris’te yaklaşık 3 aydır kapalı olan kafeterya, restoran ve plajlardaki yasaklar da sona erdirildi. Bu süreçte uzun zamandır evden çalışan vatandaşlar da iş yerlerine gitmeye başladı.

ANTALYA’DA DA YOĞUNLUK

Tatilcilerin akın ettiği turizm kenti Antalya’nın Döşemealtı ilçesindeki kontrol noktasında da zaman zaman yoğunluk yaşandı.