CİDDİGAZETE.com

Ankara Yenimahalle'de Yüksek Hızlı Tren, sabah 06.30'da kontrol lokomotifine çarptı. Kazada çok sayıda yaralı var. Olay yerinde bir üst geçitte de çökme meydana geldi. Üst geçidin bazı kısımları Yüksek Hızlı Trenin üzerine çöktü.

9 ÖLÜ, 46 YARALI

Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada "Aynı yolda bulunan yol kontrolü ile görevli kılavuz treni çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Şu an 4 ölü, 43 yaralı var." dedi. Ankara Valisi Şahin, tren kazasının Yüksek Hızlı Tren'in aynı güzergahta yol kontrolü yapan kılavuz trene çarpması sonucu meydana geldiğini açıkladı. Daha sonra kazada ölü sayısı dokuza yükseldi, yaralı sayısının da 84 olduğu açıklandı. Ölenlerden üçünün makinist olduğu belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ulaştırma Bakanı da kaza yerine gitti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Başsavcılık, olaya ilişkin üç cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

Ankara Valiliği'nin kazanın banliyö treni ile çarpışmasıyla ilgili açıklamasına Ulaştırma Bakanlığı'ndan düzeltme gelmiş ve kazanın YHT'nin bir kontrol lokomotifine çarpmasıyla meydana geldiği belirtilmişti.

Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edilirken olay yerinde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kaza sırasında trenin hızının 80-90 kilometre civarında olduğu belirtildi.

Başlatılan soruşturma kapsamında üç TCDD çalışanı gözaltına alındı.