İstanbul Bakırköy'deki bir alışveriş merkezinin önünde, bir kadını darp ettiği sırada kendisine tepki gösteren vatandaşların üzerine aracını sürdüğü, bazı kişilerin yaralanmasına neden olduğu ve park halindeki diğer araçlara çarptığı gerekçesiyle gözaltına alınan 21 yaşındaki Görkem Sertaç Göçmen’in çıkarıldığı Bakırköy Adliyesi'ndeki savcılık sorgusu tamamlandı.

Göçmen, işlemlerinin ardından tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.
Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği, Göçmen’in ''kasten öldürmeye teşebbüs'' suçundan tutuklanmasına karar verdi.

"ALKOL TESPİT EDİLDİ"

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, olay nedeniyle ikisinin vücudunda kemik kırıkları oluşacak şekilde 6 vatandaşın ve Göçmen’in aracındaki mağdurun yaralandığı belirtildi.
Göçmen’in kanında yapılan incelemede alkol tespit edildiği aktarılan açıklamada, "Şüpheli hakkında 'adam öldürmeye teşebbüs', 'kasten yaralama', 'trafik güvenliğini tehlikeye sokma' ve 'mala zarar verme' suçlarından soruşturma başlatılmıştır. Cumhuriyet başsavcılığımız tarafından şüphelinin sevk edildiği Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanmasına karar verilmiştir'' denildi.

HAKİM ANNE, SAVCI BABA

Hakim anne ile savcı babanın oğlu olan Görkem Sertaç Göçmen, geçen yıl da Ataköy'de 9 katlı hakim ve savcı lojmanın 7. katından parka doğru ateş açarak 2 kişiyi yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınmış, nöbetçi cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

"LİNÇ EDİLMEKTEN KORKTUM"
Üniversite öğrencisi olan şüpheli Görkem Sertaç Göçmen'in ifadesinde "Linç edilmemek için olay yerini terk etmek zorunda kaldım. 10-15 kişi saldırdı ve aracıma hasar vermişlerdir. Arabamın arka camı tekmelerle kırılmış, hasar verilmiştir. Linç edilmekten korktuğum için sağa sola arabayı hareket ettirirken kaçmaya çalıştım. Pişmanım. Kız arkadaşımla tartışırken yolun da trafiğe kapanması üzerine vatandaşlar tepki gösterip olay büyüdü. Darp etmedim" dediği öğrenildi.