CiddiGazete

Sosyal medya hesabından, “Gidecek yerim yok, yaşanmaya değer bir hayatım da” diye yazan Ünli’nin arkadaşları, “Sibel’in mental sorunları vardı fakat intihar sebebi bu değildi. Asıl sebep yoksulluk ve dış görünüşü nedeniyle dışlanmasıydı. Daha önce de intihara kalkıştı biz onu ikna ettik. Çok fazla kötülükle karşılaştığını söylüyordu” dedi.

Ünli’nin İÜ’de gerçekleşen yemekhane zammı eylemlerine katıldığı ve “Yemek kartımda 1 lira kalmış, gidecek yerim yok, iş arıyorum” tweetini attığı da ortaya çıktı. Arkadaşları, Ünli’yi intihara sürükleyen nedenleri Cumhuriyet’ten Zehra Özdilek’e anlattı.

‘ÖTEKİLEŞTİRİLEN BİR İNSANDI’

İntihar sebebinin psikolojik sorunları olmadığını anlatan 4 yıllık arkadaşı Zeynel Çuhader, “Biz onun arkadaşları ve dostları olarak öyle olmadığının bilincindeyiz. Sibel, sosyal, paylaşımcı bir insandı. Hayvanları çok severdi. Beşiktaşlıydı, felsefeye ilgisi vardı. Daha önce de intihara kalkıştığı bir evre olmuştu. İntihar etmemesi için ikna etmiştik. ‘Yaşamın işleyişi içerisinde çok fazla kötülükle karşılaştığını, buna dayanamadığını’ söylemişti. Görünüşü nedeniyle biraz ötekileştirilen bir insandı. Diğer yandan da yoksulluk çeken biriydi...” dedi.

‘SOKAKTA ÇORBA DAĞITIRDI’

İsmini vermek istemeyen bir arkadaşı ise “Sibel okuyup kendini geliştirmek istiyordu” dedi. Arkadaşı, şöyle devam etti:

“Sibel Sokak Lambası Derneği ile sokakta çorba dağıtıyordu. Hayata Sarıl Lokantası’nda gönüllü çalıştı. Cumartesi Anneleri’ne giderdi. İntihar ettiği gün sınavı varmış, sınavdan çıkıp öğrencilerin şu an devam ettirdiği yemekhane eylemine katılmış. Akşam Hayata Sarıl Lokantası’na gidiyor sonra da gidip intihar ediyor.”

AİLESİ KAYIP İHBARINDA BULUNMUŞTU

Sibel Ünli’den haber alamayan ailesi 2 gün önce polise kayıp ilanında bulunmuştu. Polis, üniversiteli genci bulmak için çalışma başlatmıştı. Cuma günü Samatya Sahili’nde, kayalıkların üzerinde çanta gören çevredekiler durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çantanın iki gün önce hakkında kayıp başvurusunda bulunulan Ünli’ye ait olduğunu tespit etti. Cansız bedeni bulunan Ünli, otopsinin ardından önceki gün düzenlenen törenle Esenyurt Kıraç Mezarlığı’na defnedildi.