CiddiGazete- Sivas'ta yaşayan 79 yaşındaki gazeteci Yücel Yönal, meslek hayatının bir bölümünü ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'na ayırdı.

Yönal, 16 yıl boyunca Aşık Veysel'i yakından takip ederek günümüze ulaşan fotoğraflarına imzasını attı.

Yönal, meslek hayatı boyunca çektiği fotoğrafları ve Aşık Veysel'e ait özel fotoğrafları evinin bodrum katında arşivledi. Yönal'ın arşivinde Aşık Veysel'in hayattayken çekilen son iki fotoğrafı da yer alıyor. Fotoğraflardan biri vefatından 12 diğeri ise 48 saat önce çekildi.

Yücel Yönal, Aşık Veysel'in fotoğraflarının her zaman gülerken çekilmesini istediğini belirtip “Gözlerinin görmemesine rağmen en büyük mutluluğu fotoğraflarının gülerek çekilmesini istemesiydi. 1973 yılında Aşık Veysel ağır hasta diye bir duyum aldım. Buradan özel bir doktor bulup Aşık Veysel'e götürdüm. Doktora kontrol ettirdikten sonra, ölümünden 48 saat önce çektiğim fotoğrafı Sivas'a gönderdim” dedi.

Yönal, Aşık Veysel'in ölümünden önceki son fotoğrafını ölümünden 12 saat önce çektiğini belirterek, şunları söyledi:

- O yılların Valisi Celal Kayacan'a telefon açtım. Sayın Valim Aşık Veysel'in durumu çok ağır dedim. Vali o zaman ‘yarın köyüne birlikte gidelim' dedi. Ertesi gün Sivrialan'a, Aşık Veysel'in köyüne gittik. Vali Celal Kayacan Aşık Veysel'in ölümünden 12 saat önce görüştü.

- Biz şehre döndükten 12 saat sonra Aşık Veysel'in hakka yürüdüğü haberi yayıldı. Cenazesi o gün saat geç olduğu için defnedilmedi Aşık Veysel'in vasiyeti üzerine bir gün evde bekletildi. Ertesi gün hınca hınç dolu mezarına Türkiye'nin dört bir tarafından insanlar gelip Aşık Veysel'e ahtı vefa ettiler. 48 saat ve 12 saat önce Aşık Veysel'in Son fotoğraflarını ben çektim” şeklinde konuştu.