CiddiGazete- Cumhurbaşkanlığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Melih Bulu'nun danışmanı olarak atadığı Deva Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Aygören, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Oğuzhan Aygören, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bizim Türkiye'yi koskoca bir Boğaziçi yapmaya ihtiyacımız var" derken, öğrencilere polis müdahalesinin, ayrıştırıcı ve hedef gösterici mesajların doğru olmadığını, bu nedenle Bulu'nun yaptığı atamayı kabul etmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Aygören, açıklamasında şu ifadeleri kullandı, "Şeffaf ve samimi bir iletişimle diyalog kurmaya devam ederken bugün sürpriz bir şekilde rektör danışmanlığı görevine atandığımı öğrendim. Kendisinin de aynı şeffaflık ile hareket etmesini beklerdim. Boğaziçi, bu ülkenin en değerli beyinlerini yetiştirme sorumluluğu ile sıradanlaşmayı hak etmeyen çok özel bir yerdir.

Gülse Birsel’in 2017 mezuniyet konuşmasında söylediği gibi bizim Türkiye’yi koskoca bir Boğaziçi yapmaya ihtiyacımız var. Ancak Boğaziçi’ni küçük Türkiye yaptığımızda ne yazık ki hepimiz kaybederiz.

Ayrıştırıcı ve hedef gösterici mesajlar, bugün üniversite ve çevresinde polis baskısıyla gerçekleşen olaylar, öğrencilerimize güvenlik görevlilerinin müdahalesi kabul edilebilir değildir.

Tüm bu sebeplerle, bu atamayı kabul etmemin mümkün olmadığını tüm kamuoyu ile paylaşmak isterim."

Deva Partisi'ne AKP'den geçen isimlerden olan Oğuzhan Aygören'in nikah şahitliğini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eski Bakan Nikah Zeybekçi yapmıştı.

İŞTE OĞUZHAN AYGÖREN'İN TWİTTER'DAN YAYIMLADIĞI AÇIKLAMASI: