Ciddi Gazete- Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Ben burada tekrar tüm Türkiye'ye seslenmek istiyorum, riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım” dedi.

Bakan Kurum, İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısının ardından yaptığı açıklamada, İzmir depreminde enkaz altından kalan 114 kişinin vefat ettiğini, 107 kişinin enkazdan kurtarıldığını, 1035 kişinin yaralı olduğunu, tedavileri tamamlanan 898 kişinin ise taburcu edildiğini söyledi.

Hastanelerde 137 kişinin tedavisinin devam ettiğini belirten Kurum, 4'ü ağır olmak üzere 12 yoğun bakım hastası olduğunu söyledi.

Türkiye’nin ciddi bir deprem tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirten Kurum bu nedenle kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine değindi.

Bakan Kurum, “Ben burada tekrar tüm Türkiye'ye seslenmek istiyorum, riskli binalarımızın tespitlerini yaptıralım, riskli binalarda oturmayalım. Gelin tüm Çevre Şehircilik İl Müdürlükleri’ne başvurun, bu başvuru çerçevesinde biz yetkilendirdiğimiz kuruluşlarca riskli bina tespitlerini yaptırabiliriz ve vatandaşımız daha sağlam daha güvenli olduğuna inandığı konutlarda otursun. Biz ne İzmir'imizde ne Elazığ'ımızda ne Malatya'mızda ve bundan sonra herhangi bir ilimizde enkaz altında hiçbir vatandaşımızı da aramak istemiyoruz. Bu anlayışla, bu bilinçle, bu kararlılıkla süreçlerimizi, projelerimizi yürütmeye gayret gösteriyoruz" diye konuştu.