CiddiGazete- Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Çin merkezli Sinovac şirketi tarafından üretilen coronavirüs (Covid-19) aşısına Acil Kullanım Onayı verdi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca başkanlığında bir araya gelen Bilim Kurulu toplantısı devam ederken Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılan açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından bulaşıcı hastalıklar kapsamında kabul edilen ve halk sağlığını ciddi olarak tehdit eden Kovid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında kullanılması planlanan "Coronavac 600 SU/0.5 ml IM Enjeksiyon Süspansiyon İçeren Flakon" isimli aşının, halka hızlı erişiminin sağlanması için Acil Kullanım Onayı kapsamında değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu kapsamda bilimsel veriler değerlendirilirken, bir yandan da ülkemize ulaşan numuneler kurumumuz laboratuvarlarında 14 gün boyunca incelenmiştir.

Bilimsel değerlendirmeler ve incelemeler sonucunda, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca ilgili aşı için Acil Kullanım Onayı verilmiştir" denildi.

Bu açıklama üzerine Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu üyeleri Ankara Şehir Hastanesi’ne giderek Covid-19 aşısı oldu.

İlk aşıyı Sağlık Bakanı Koca, ikinci aşıyı ise Hacettep Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan oldu. Daha sonra Covid-19 geçirmemiş ya da aşı çalışmalarına gönüllü olarak katılmamış Bilim Kurulu üyeleri canlı yayında aşı oldu.