CiddiGazete- Oyuncu Berna Laçin, 1 Haziran'dan itibaren kreşlerin açılacağının açıklanmasının ardından yaptığı paylaşımda 18 yaş altının sokağa çıkma yasağını hatırlatarak, "Kreşlere gidenler kaç yaşında" sorusunu sordu. Laçin'e Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan cevap geldi.

‘YENİ NESİL SORU ÖRNEĞİ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün düzenlenen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 'normalleşme' adımları kapsamında 1 Haziran'dan itibaren kreş ve gündüz bakım evlerinin açılacağını duyurdu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Berna Laçin ise 18 yaş ve altındakilere sokağa çıkma yasağını hatırlatarak, "Alın size yeni nesil soru örneği: 1 Haziran sonrası kreşler açılacak ama 18 yaş altına 5 gün sokağa çıkma yasağı uygulanacaktır. Bu durumda kreşlere gidenler kaç yaşındadır?" dedi.

BAKAN SELÇUK’UN CEVABI

Laçin'in paylaşımına cevap, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan geldi. Laçin'in yorumunu paylaşarak cevap veren Selçuk, "Bunun düşünülmediğini zannedecek yaşta olmadıkları kesin" ifadelerini kullandı.

GENELGE İLE BELİRLENDİ

Yayımlanan genelgeye göre, sokağa çıkma kısıtlaması tabi olan çocuklar ve gençler ihtiyaca göre aile büyükleri ya da bakıcı eşliğinde kreş veya gündüz bakım evlerine gidebilecek, veli/vasilerinin nezaretinde yolculuk yapabilecek.