CiddiGazete- Dünya ve Türkiye coronavirüsün etkileriyle uğraşırken AKP’liler, tatil beldelerindeki imar izinlerinin güncellenmesini ilk sıraya aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Antalya’nın Serik ilçesindeki Belek ve Kadriye plajlarını otellere tahsis etmesiyle ilgili tepkiler devam ederken, bugün beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’daki yerel yöneticilerle telekonferans yöntemiyle bir toplantı yaptı.

Haberimiz.net’te yer alan habere göre; toplantıya Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AKP’li milletvekilleri, AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AKP ilçe başkanları, AKP’li belediye başkanları, MHP İl Başkanı Hilmi Durgun, kurumların il müdürleri ve Antalya’daki bankaların müdürleri katıldı.

BAKAN, AKP'Lİ BAŞKANI RÜŞVET ALMAKLA SUÇLADI

Toplantıda AKP’li Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan, Bakan Ersoy’a, halk plajlarının belediyede kalması için ısrar etti.

Bakan Ersoy, Enver Aputkana, “Aynı uygulamayı Çeşme ve Bodrum’da da yapıyorum. Hiç sorun çıkmıyor. Serik’te neden sorun çıkıyor?” diye sordu.

Plajların halkın kullanımında kalması konusunda ısrar eden Aputkan’a bu kez Bakan Ersoy, “Belediye çalışanların sürekli Ankara’a gelip bakanlık çalışanlarımızdan taleplerde bulunuyor. Biz bu vatan için çalışıyoruz ama siz öyle değil. Belediye yöneticileriniz aracılığıyla otellerden rüşvet almayı bırakın. Rüşvet alıyorsunuz!” dedi.

Bakan’ın bu çıkışı üzerine Serik Belediye Başkanı Enver Aputkan toplantıdan ayrıldı.

İstifa edeceği konuşulan Aputkan, daha sonra yaptığı açıklamada, “Beni kimse rüşvet almakla suçlayamaz. İstifa etmeyeceğim” dedi.