CiddiGazete- 56 baro başkanı, AKP ve MHP tarafından Avukatlık Kanunu’nda ve baroların seçim sisteminde yapılmak istenen değişikliklere karşı ‘Savunma Yürüyor’ sloganı ile bir yürüyüş başlattı.

19 Haziran’da başlayan yürüyüş kapsamında sembolik olarak 20’şer kilometre yürüyen baro başkanları son durak olan Ankara’ya ulaştı ancak kente girişlerine izin verilmedi.

Ankara girişinde kendilerini bekleyen polisle karşılaşan baro başkanlarına valilik izni olmadığı gerekçesiyle yürüyüşe devam edemeyecekleri bildirildi.

Buna rağmen yürüyüşe devam edeceklerini ve ardından Anıtkabir’e gideceklerini belirten baro başkanları ile polis arasında arbede yaşandı.

‘ATAMIZA ANLATACAĞIZ’

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, avukatlık yasasında yapılan ve 80 milyonun hukukuna etki edecek değişiklikleri daha görünür kılmaz için cuma günü yola çıktıklarını belirterek şunları söyledi:

“Bu sabah Ankara girişinde tam da yola çıkış sebebimizi canlı olarak yaşatan, Anayasal ve yasal hakkımızı yani Ankara'ya girişimizi engellediler. Bu durum karşısında bizim yola çıkışımızın ne kadar anlamlı olduğu ortaya çıktı. Baroların temsilcisi avukatlar Anayasal haklarına rağmen Ankara'ya alınmadılar. Anıtkabir'e giderek, Atamıza ülkemizde yaşananları anlatacağız.”

‘MANZARA ORTADA’

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın ise sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, “60’a yakın baro başkanın yürüyerek Ankara’ya girmesine izin verilmiyor. 3 günlük yürüyüşümüzün bir amacı da yurttaşın tümüyle yasaklanan barışçıl gösteri ve yürüyüş hakkına dikkat çekmekti. Artık bir şey söylemeye zaten gerek kalmadı, manzara ortada” ifadelerini kullandı.

METİN FEYZİOĞLU ANITKABİR'DE

Öte yandan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da 15 ilin baro başkanlarıyla birlikte, Anıtkabir'e yaptığı ziyaretin fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Feyzioğlu, "Afyon, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Konya, Elazığ, Sivas, Gümüşhane – Bayburt, Çorum, Yozgat, Kütahya, Edirne, Samsun, Erzurum, Kahramanmaraş baro başkanlarımızla Atamızın manevi huzurundayız” dedi.