CiddiGazete- Coronavirüs tedbirleri kapsamında toplu törenler iptal edilince, Başbuğ Alparslan Türkeş'in kabri başında kalabalık tören yapılmadı. Türkeş'in oğlu Ahmet Kutalmış Türkeş, sabah namazından sonra babasını ilk ziyaret eden isim oldu. Kutalmış Türkeş, yakın arkadaş çevresiyle geldiği Beştepe'deki anıt mezarda, yapılan duaya eşlik etti.

Kutalmış Türkeş daha sonra sosyal medyada yayımladığı mesajında, "Türk milliyetçiliğini yeniden dirilten, yaşatan ve harekete geçiren tek lider" diye tanımladığı Alparslan Türkeş için şu ifadeleri kullandı:

"Atatürk'ün ardından; tüm çilelere, işkencelere, ihanet ve engellere rağmen Türk milliyetçiliğini yeniden dirilten, yaşatan ve harekete geçiren tek lider; şahsiyetçiliği siyasi ilke yapan; Türk-İslam senteziyle Türk milletine milli ve manevi ruh katan, genç nesillere Türklüğü ve yenilmezliği, hayatıyla öğreten ve ispat eden; her yıl 4 Nisan'da yeniden doğan kutlu ruh; Türk milliyetçi hareketinin ve Türk dünyasının ölümsüz lideri; Başbuğ Alparslan Türkeş!"

BAHÇELİ ÖZEL KALEMİYLE GELDİ

Başbuğ Alparslan Türkeş'i ziyaret edenler arasında, Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli de yer aldı. Bahçeli, korumaları ve özel kalemindeki personelle geldiği Beştepe'deki anıt mezarda dua edip, kabre çiçek bıraktı.

ÜLKÜ OCAKLARI GENEL BAŞKANI YOK!

AKP'li yazar Yavuz Bahadıroğlu'na pazar günü attığı Atatürk'e hakaret içeren twiti, sosyal medyada yaptığı açıklamayla sildirten Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Cumhur İttifakı hassasiyeti nedeniyle perşembe günü Bahçeli'nin talimatıyla istifa ettirildi. Başbuğ'un vefat yıldönümüne üç gün kala yaşanan gelişmenin ardından, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'na henüz atama yapılmadı. 23 yıldan bu yana ilk kez "4 Nisan", "Ülkü Ocakları Genel Başkanı" olmadan yad edildi.

SAAT 15.00'TE HATİM DUASI YAPILACAK

Öte yandan bugün saat 15.00'te, yurdun her köşesinde okunan hatimler için Alparslan Türkeş'in kabri başında coronavirüs önlemleri alınarak hatim duası yapılacak.