Alınan bilgiye göre, güvenlik güçlerince saldırı hazırlığında olduğu belirlenen bir teröristin yakalanması için Hilal Mahallesi’ndeki bir adrese operasyon düzenlendi.

Operasyonda, “teslim ol” çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada bir terörist etkisiz hale getirildi.

Ağır yaralanan bir polis memuru Birol Öztekin, kaldırıldığı özel hastanede şehit düştü.

Adreste yapılan aramada tabanca ile iki el bombası ele geçirildi.

Şehit polis memuru Birol Öztekin

4 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU REHİN ALDI

Operasyon sırasında teröristin, evde bulunan 4 yaşındaki bir çocuğu rehin alarak kendisine siper ettiği, bundan dolayı güvenlik güçlerinin operasyonda hassas davrandığı, şehit düşen polis memurunun da çocuğa zarar gelmemesi için yoğun çaba gösterdiği öğrenildi.

Operasyonda kurtarılan çocuk ailesine teslim edildi.

VALİLİK: EV ARAMASI SIRASINDA ÇATIŞMA ÇIKTI

Batman Valiliği, 1 polisin şehit olduğu olayla ilgili açıklama yaptı. Yazılı açıklamada, çatışmanın ev araması sırasında çıktığı belirtilerek, şöyle denildi:

“İlimiz Emniyet Müdürlüğünce 27.11.2018 Salı günü ilimiz merkez Hilal Mahallesi’nde yapılan ev araması esnasında çıkan çatışmada 1 BTÖ mensubu etkisiz hale getirilmiş olup, çatışmada yaralanan 1 kahraman polis memurumuz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit olmuştur. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla, terörle mücadele kapsamında yürütülen tüm faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir.”

ACI HABER EŞİ VE ABLASINA VERİLDİ

Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli polis memuru Birol Öztekin’in şehadet haberi, memleketi Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki anne ve babasının daha önce yaşamlarını yitirmesi üzerine Batman’da bulunan eşi ile İstanbul’da oturan ablasına emniyet yetkililerince verildi. 3 çocuk babası Öztekin’in naaşının, eşinin belirleyeceği adreste toprağa verileceği belirtilirken, şehit polisin İstanbul’da bulunan ablasının ise Batman’a gelmek üzere yola çıktığı ifade edildi.