CiddiGazete- Uzun yıllar cezaevinde yattıktan sonra sıkıntılı bir hayat geçiren İlhan Akgün, 2 Mart 2017'de hayatını idame ettirmeye çalıştığı gecekonduda yokluk ve sefalet içinde son nefesini verdi.

Tedavisini yaptıramayan, ilaçlarını alamayan, karnını doyurmaktan bile aciz duruma gelen İlhan Akgün'e ülkücülerin kurumsal yapıları da "görev alanlarına girmediği" için sahip çıkmadı.

İlhan Akgün, kendisi gibi yaşama tutunmaya çalışan az sayıdaki ülküdaşının desteğiyle Bursa'da eşinin yattığı Ivazpaşa Mezarlığı'na defnedildi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafıyla akıllarda kalan İlhan Akgün'ün kabri, ölümünden 5 yıl sonra yaptırılabildi.

Unutulan veya ekonomik nedenlerden dolayı kabri yapılamayan ülkücüleri tespit edip kabirlerini ülküdaşlarının desteğiyle yaptırmasıyla bilinen Alparslan Türkeş Derneği Başkanı Hakverdi Satılmış, İlhan Akgün için de harekete geçti.

Hakverdi Satılmış; eşi Şahan Özgenç de uzun yıllar cezaevinde kalan "Eylül 12'den Vurdu", "Eynesil Ana", "PKK Kamplarında Bir Ülkücü" kitaplarının yazarı Emine Özgenç, Almanya Lünen Ülkü Ocakları ve Nazmi Işık'ın desteğiyle İlhan Akgün'ün kabrinin yaptırıldığını söyledi. İlhan Akgün ve eşinin yattığı kabrin yapımı bugün tamamlandı.