CiddiGazete- Yüksek Öğretim Kurulu'un (YÖK) eski başkanı olan, Ahmet Davutoğlu'nun genel başkanlığını yaptığı Gelecek Partisi'nin Eğitim Politikaları Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan "rektör krizi" hakkında Karar gazetesine açıklamalarda bulundu.
Özcan’ın açıklamaları özetle şöyle:
"Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşananlar tamamen hayal kırıklığı. Çünkü ileriye gideceğimize gün geçtikçe geriye gidiyoruz.
YÖK Başkanı olduğum dönemde, Erdoğan 'Yetkilerimi kullanıyorum, hocam siz de yetkileriniz çerçevesinde hareket edin' dedi.
YÖK, rektör adaylar için bilgi toplamıştı fakat son söz Erdoğan'a ait. Erdoğan, karar verdiyse YÖK'ün bilgilerinin önemi kalmıyor. YÖK tabii ki kaldırılmalı, Gelecek Partisi olarak YÖK'ü kaldıracağız. YÖK'ün en büyük problemi; yetkilerinin çok olması.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir yurtdışı ziyareti sırasında Şehir Üniversitesi öğrencilerine ‘Yakın zamanda üniversiteniz kapatılacak’ dedi.
Boğaziçi Üniversitesi'nin elitist olduğunu düşünüyorlar. Daha farklı değerlere sahip olduğunu düşünüyorlar. Fakat bu düşünce yanlış. Üniversiteler o kadar siyasallaştı ki... Allah aşkına neyi konuşuyoruz? Artık 'AK Parti' üniversiteleri var!
Üniversitelerdeki kalitesizliğin en büyük nedeni; liyakatın olmaması. Lisan bilmeyen hocalar, üniversitelere yerleştirildi. Bir de tarikatlar faktörü var.
İstifa etmeli fakat Erdoğan buna izin vermez. Erdoğan, Bulu'dan söz almıştır."