CiddiGazete- Atv'de yayınlanan "Kim Milyoner Olmak İster" isimli yarışma programında sorulan bir soru, Türkiye'de gündem oldu. Yarışmacı soruyu bilemediği için joker olarak 14 yıllık aile hekimi Ali Çiçek'e danıştı. Aile hekimi ise tıp fakültesi birinci sınıfında öğretilen terimi bilemedi. Hekimin yanlış cevap vermesi kısa süre içerisinde sosyal medyada "rezalet" şeklinde yorumlara neden olurken; hekimin heyecandan ya da soruyu anlamamasından kaynaklanan nedenden dolayı cevap veremediği öne sürüldü.

SORUYU ANLAMADIYSA NEDEN 'SARIMSAK' DEDİ?

Dr. Ali Çicek'in de bilmesi gereken beynin bölümleri şöyle: Omurilik soğanı veya medulla oblongata, beyinsapının parçası olan, beyinle omurilik arasında yer alan bölge. Böylece beyin ve diğer vücut organları arasındaki bağlantıyı sağlar.

Üstündeki ponstan sulcus pontobulbaris, altındaki omurilikten (medulla spinalis) foramen magnum ile ayrılır.

Beyne giren bütün sinirler omurilik soğanından geçer. Omurilik soğanı, istemsiz çalışan iç organların kontrol merkezidir. Solunum, sindirim, hapşırma, kusma, yutma, çiğneme, idrar yapma gibi refleksleri kontrol eder. Ayrıca burada, kortikospinal yolun parçası olarak beynin sağ lobundan gelen motor sinirlerin çoğunluğu vücudun sol kısmına, sol lobundan gelen sinirler sağ kısmına gönderilir.

'SARIMSAK' DİYEN DOKTORDAN AÇIKLAMA GELDİ

Programın ardından sosyal medyada olay olan Dr. Ali Çiçek'ten açıklama geldi. Telefonda yaşadığı ses sorunu yüzünden söylediği şıkkın cevap gibi algılandığını iddia eden Çiçek, "Ses sorunu programa yansımadı. Ancak benim için iyi tarafından bakarsak yıllardır görüşmediğim arkadaşlarımla görüştüm. Son olarak yarışmayı izleyen ses ve süreden dolayı yanlışlık olduğunu söyleyen arkadaşlara da teşekkür ederim" dedi.