CİDDİGAZETE

Bursa'da 94 yaşındaki Zeynep Karabıyık isimli yaşlı kadın, yetiştirdiği meyveleri satmak için pazara getirdi ancak zabıta ekipleri meyvelere el koydu. Konunun sosyal medyaya düşmesiyle zabıtanın tutumu büyük tepki çekti. Bunun üzerine Osmangazi Belediye Başkanı AKP'li Mustafa Dündar, "El konulan meyveler Karabıyık'a teslim edildi" açıklaması yaptı. 94 yaşındaki Karabıyık’ın anlattıkları ise yürekleri burktu.

Vicdanları sızlatan görüntüler ile Türkiye’nin gündemine oturan iki çocuk annesi 94 yaşındaki Zeynep Karabıyık, el konulan meyveleri için çok üzüldüğünü, herkes gibi kendisinin de malını almak için belediyeye gittiğini söyledi. Satışa koyduğu meyvelerini geri aldığını belirten Karabıyık, ‘Günde ne kadar kazanıyorsun?’ sorusuna ise “Bazen hiç satış yapmadan evime gittiğim günler oluyor” cevabını verdi.

“ÇADIRIMI DA ALDILAR!”

Karabıyık, “Biz köylüler geçimimizi ürettiklerimizle kazanıyoruz. Kışın ihtiyacımızı karşılıyoruz. Öyle geçiniyoruz. İnkaya Köyü’nde kızımla yaşıyorum, zabıta ekipleri gelip malımızı aldığında çok üzüldüm, çadırımı da aldılar. Oysa ben onun gölgesinde oturuyordum. Yoksa hastalanıyorum. Burasının üzerini kapatıp, bize burasını bağışlayıverseler ne olur” diyerek yetkililere seslendi.

“ÜRÜNLER TESLİM EDİLDİ”

AKP’li Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı. Dündar, “Zabıta ekiplerimizin Tahtakale Çarşısı'nda köylü satıcıların işgaline yönelik yaptığı uygulama, sosyal medyada farklı yansıtıldı. Yapılan işgallerin bölgede oluşturduğu yaya ve trafik yoğunluğunun önüne geçmek adına köylü üreticilerin, saat 13.00'e kadar çarşı meydanında satış yapabilmesine olanak sağlayan bir düzenleme getirdik. Uymayanlara ekiplerimiz müdahalede bulundular. Toplanan ürünler sahiplerine teslim edildi. Sosyal medyada vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği köylü teyzemiz ürünlerinin satışına belirlediğimiz bölgede bugün devam etti” ifadelerini kullandı.