CiddiGazete- İstanbul'da yaşayan 47 yaşındaki Funda Demir, 2 yıl önce boşandığı eski eşi 49 yaşındaki Mustafa Çapar'ı öldürdü. Demir, emniyette verdiği ifadesinde, "Bu bir şeref meselesi" dedi.

Trabzon'da 3 işçiden acı haber Trabzon'da 3 işçiden acı haber

Cinayet İstanbul Beşiktaş, Akat Mahallesi'nde gece saat 00.45'te meydana geldi. 22 yıllık evli, 3 çocuğun olan Funda Demir-Mustafa Çapar çifti 2 sene önce boşandı.

Habertürk'ten Mustafa Şekeroğlu'nun haberine göre Mustafa Çapar dün akşam saatlerinde Funda Demir ve çocuklarının olduğu eve gitti.

ÇOCUKLARIN ODAYA GİRMESİNE İZİN VERMEDİ

İkili arasında çocuklar uyuduğu sırada tartışma çıktı. Çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce Funda Demir, eline aldığı ekmek bıçağı ile eski eşine saldırdı. Boğazından yaralanan Mustafa Çapar olay yerinde hayatını kaybetti. Çocuklardan birisi seslere uyanıp salona geçmek istediğinde ise Funda Demir, kapıyı kapatıp izin vermedi.

"ŞEREF MESELESİ"

Konuyla ilgili olarak gözaltına alınan 3 çocuk annesi Funda Demir, cinayet Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin ilk ifadesinde "Bu bir şeref meselesi konuşmak istemiyorum" dediği ileri sürüldü. Funda Demir, kasten öldürme suçundan cezaevine gönderildi.

FUNDA DEMİR KİMDİR?

Lisans eğitimini İnönü Üniversitesi Kimya Öğretmenliği Bölümü'nde tamamladı. Üniversite yıllarında kitap, tiyatro, satranç ve çevre kulüplerindeydi.

1999-2006 yılları arasında İstanbul'da öğretmen olarak görev yaptı. Ardından 10 yıl özel bir şirkette proje yönetiminde çalıştı. Bu esnada Beykent Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı; ayrıca ICF onaylı ACTP belgeleri aldı.

2016 yılında profesyonel çalışma hayatını bırakarak kitap yazmaya başladı. Funda Demir, roman, öykü ve tiyatro metinleri üzerine çalışmaktaydı.