Bursasporlu taraftarlar, Twitter platformunda açtıkları hashtag ile Bursa eski valisi Şahabettin Harput’un tahliye kararına tepki gösterdi.

TARAFTARLARI TUTUKLATMIŞTI

Bir dönem Bursa Valisi olarak görev yapan Şahabettin Harput, 2016 yılında FETÖ üyesi olduğu için cezaevine gönderilmişti. Şahabettin Harput Bursa Valisi olarak görev yaptığı 2011 yılında, Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesi stadyum çevresinde yaşanan olaylar sonrası, haksız yere birçok Bursaspor taraftarlarını cezaevine göndermiş ve yeşil-beyazlı taraftarlarla ilgili ağır sözler sarf etmişti.

Terör üyesi mensubu olan Şahabettin Harput’un geçtiğimiz gün, ilerleyen yaşı dolayısıyla 50 bin lira kefaletle tahliyesine karar verilmesi kamuoyunda şok etkisi yarattı. Bu tahliye kararına Bursaspor taraftarları da sert tepkiyle karşılık verdi.

Sosyal medya platformlarından, terör üyesi mensubu olan Şahabettin Harput’un tahliyesi ile ilgili tepkilerini dile getiren Bursasporlu taraftarlar, kararın tekrar gözden geçirilmesini istedi. Ayrıca Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Şahabettin Harput’un tahliye edilmesi kararına itiraz etti.