CiddiGazete- Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 6.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem nedeniyle çok sayıda bina yıkılırken enkazlarda arama kurtarma çalışmaları da başladı.

Enkaz altında kalan isimlerden biri de Buse Hasyılmaz'dı. Sembol isim olan Buse, 9,5 saat sonra enkaz altından kurtarıldı. Yaralı olarak kurtarılan Buse Hasyılmaz ve babası Erol Hasyılmaz hastaneye kaldırıldı.

Kurtarma çalışmaları esnasında Buse, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile telefonda konuşmuş ve yerini belli etmek için "Köpekleri salın, kedi sesi çıkarırım" demişti.

ÖLÜ VE SAYISI ARTIYOR

SAKOM'dan alınan ilk bilgilere göre, deprem sonrasında 1'i boğulma sonucunda olmak üzere toplam 21 vatandaş hayatını kaybetti. Büyük çoğunluğu İzmir'de olmak üzere Manisa, Balıkesir ve Aydın'da toplam 804 kişi yaralandı.

İzmir'de arama kurtarma çalışmaları yürütülen 17 binadan 4'ünde çalışmalar tamamlanırken, 13 binada çalışmalar devam ediyor.

Söz konusu arama kurtarma çalışmaları için AFAD, JAK, STK'lar ve belediyelerden 3 bin 204 arama kurtarma personeli, 20 arama kurtarma köpeği ile 450 araç görevlendirildi.