CiddiGazete- Yeni Ceza İnfaz Yasası'ndan yararlanan isimlerden birisi de Alaattin Çakıcı oldu. Çakıcı, Sincan Cezaevi'nden dün tahliye edildi.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR ETTİ

İnfaz yasası kapsamında tahliye olan Alaattin Çakıcı'dan ilk açıklama da geldi. Çakıcı'nın avukatı Zeynep Çiftçi, müvekkili Alaattin Çakıcı'nın kendi el yazısı ile kaleme aldığı açıklamayı sosyal medya hesabından paylaştı.

Alaattin Çakıcı yaptığı açıklamada, söz konusu yasa değişikliği nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'ye teşekkür etti.

Çakıcı'nın mektubu şöyle:

"Kamuoyuna saygılarımla;

Özgürlük ile esaret birbirine yapışık bir çizgidir. Tıpkı bedende ruhun esareti gibi. Ruhun bedeni terk edip kendi dünyasına dönmesi özgür olması demektir.

Yeni infaz yasası ile esaretten kurtulup özgürlüğüne kavuşan tüm mahkum arkadaşlar, şahsım ve hepimizin özgür olmasına vesile olan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı ve dünya Türklerinin yaşayan efsanevi son Türkmen Beyi Sayın Devlet Bahçeli’ye ve bu yasanın diğer mimarı, son dört yıldır devletimizin bekası için Batı emperyalizmine asla taviz vermeyen devlet başkanımız Sayın Tayyip Erdoğan’a kendi adıma ve özgürlüklerine kavuşturdukları tüm mahkum arkadaşlar adına en derin saygılarımı arz ederim.

Not: Esaretten özgürlüğüne kavuşmuş mahkum arkadaşlar; özgürlüğümüzü bizlere veren her iki değerli siyasi iradeye, aziz Türk milletine lütfen birinci derecede sorumlu olduğumuzu unutmayınız. Ayrıca ülkemizde ve dünyada büyük ölümlere neden olan coronavirüsten dolayı lütfen herkes toplum bilince ve sorumluluğu içerisinde olmalıyız. Devletimize güveniniz.

Bu zaman diliminin temelinde, hangi siyasi görüşten olursa olsun birlik ve beraberlik içerisinde olmak insan ve millet olmamızın temel şartıdır. Devletimize ve aziz milletimize lütfen inanınız. Saygılarımla arz ederim."

GEÇMİŞTE NE OLDU?

Çakıcı, daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaretten 10 ay hapis cezası almış, Devlet Bahçeli'yi de ağır ifadelerle eleştirmişti.

12 Eylül 2015 tarihinde o dönem MHP Genel Başkan Yardımcısı olan Celal Adan'ın hayatını kaybeden annesi Hacı Fatma Adan'ın cenazesine Alaattin Çakıcı tarafından gönderilen çelengin üzerine not iliştirilmişti. Mektup, bazı kişiler tarafından çıkartılmak istenmiş, Çakıcı da bu olaya kızarak Bahçeli'ye, o dönem kaldığı Edirne F Tipi Cezaevi'nden UYAP kayıtlı bir mektup yollamıştı. Çakıcı mektupta Bahçeli'ye çok ağır ifadelerle yüklenmişti.

ÇAKICI'NIN BUGÜN KALEME ALDIĞI MEKTUP: