CiddiGazete- MİT TIR'ları davasında yeniden yargılanan Can Dündar hakkında savcı mütalaasını verdi. Savcı, Dündar'ın "terör örgütüne yardım" ile "siyasi ve askeri casusluk" suçundan 22,5 yıldan 35 yıla kadar hapsini talep etti.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar'ın "Devletin gizli bilgilerini açıklamak" suçlamasıyla önce 7 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vermiş ardından cezada indirim yaparak 5 yıl 10 hapis cezasına hükmetmişti.

Temyiz başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Dündar hakkındaki cezayı bozmuş, dosya yeniden İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelmişti. Dündar hakkında firari olduğu gerekçesi ile gıyabi tutuklama kararı alınmıştı. Kırmızı bülten çıkarılması için de başvuru yapılmıştı.

MAL VARLIKLARINA EL KONULDU

Bir hafta önce hâkim Akın Gürlek başkanlığındaki mahkeme heyeti, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine kaçak sayılan Can Dündar'ın üzerine kayıtlı taşınır, taşınmaz mal varlığı ile banka hesaplarının tamamına el konulması için süreç başlatmıştı. Mahkeme Dündar'ın 15 gün içinde mahkemeye gelmesi yönünde ilan verilmesine hükmetmişti.