CiddiGazete- 26 Ocak 2014'te MHP'nin Esenyurt'taki seçim irtibat ofisinin açılışına PKK'lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Olayda MHP İstanbul İl Başkanlığı Basın Danışmanı Cengiz Akyıldız ile birlikte 5 kişi yaralandı. Cengiz Akyıldız, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Sekiz yıldır devam eden davada ilginç bir gelişme yaşandı. Cengiz Akyıldız davasında verilen kararı Yargıtay sanıklar lehine bozdu.

Yargıtaydaki duruşmaya Cengiz Akyıldız'ın ailesinin avukatı Atıf Şenel alınmadı.

Atıf Şenel, Yargıtay'ın kararını eleştirdi.

Avukat Şenel, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

- Aşağıda bir yargıtay kararı var. 2014'de açılım zamanı, seçim arifesi Esenyurt'ta bir siyasi parti irtibat bürosu açılış günü. Bir grup çocuk taşlıyor, kavga çıkıyor büyükler gelip ateş ediyor ve Cengiz Akyıldız hayatını kaybediyor. Ayrılıkçı örgütün tipik şehir yapılanması davası.

- Çocuklar kimliklerine TC yerine KC koymuş, sosyal medyada kendi resimleri var. Mahkeme cinayet, yaralama ve örgütten orta yolcu bir karar veriyor. Katılanlar olarak temyiz ediyoruz. Tek giden katılan vekili benim. Beni almıyorlar, başkanın bizim temyizden haberi kararı yazarken...

- Hiç kimse öyle parti kapatma beklemesin. Düşen ortak kick-ass'a hazırlansın. Yeni ortak geliyor. Öyle bir anlatırlar ki, hepimiz ağlarız. Çıkarcı dostluklar, güç kaybedilene kadardır. Bu arada, biz asla arkadaşlarımızı yerde bırakmadık. Kim nereye çekerse çeksin.