CiddiGazete- Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünlerin ve firmaların listesini kamuoyuyla paylaştı.

91 firmanın yer aldığı listede, Ahmet Mahmut Ünlü ile bağlantılı olduğu iddia edilen Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited şirketinin ürettiği sucuklardan at eti çıktığı belirtildi.

Söz konusu iddianın sahibi gazeteci Celal Eren Çelik, bakanlığın yayınladığı listedeki Lalegül detayını sosyal medya hesabından paylaştı.

Ahmet Mahmut Ünlü ise söz konusu iddialar için, “yalan ve iftira” derken, "Benim konuşma yaptığım Lâlegül TV şirketi ile hiçbir ortaklığım ve hissem bulunmamaktadır. Ben de bu olay üzerine televizyonun yetkililerine sorduğumda onlar: 'Lalegül ismi markalaştıktan sonra uncusundan, elbisecisinden, hastanesine kadar her türlü alanda Lalegül ismi kullanılmaktadır.

Bunların Lalegül TV ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. İsim benzerliğinden başka hiçbir alakamız yoktur.

Bizim yayıncılıktan başka hiçbir ticari faaliyetimiz, üretim ve satışla ilgimiz alakamız olmadı' dediler" açıklamasını yaptı.

Ahmet Mahmut Ünlü, şu ifadeleri kullandı:

"Celal Eren Çelik isimli bir müfteri, bana ait şirketin ürettiği sucuklardan at eti çıktı diye bir haber yapmış. Tele1 ve ABC Gazetesi gibi internet siteleri de bu habere mal bulmuş mağribi gibi atlayarak bunu yaymaya çalışmışlar. Bunların tümü yalan ve iftiradan ibarettir.

Benim konuşma yaptığım Lâlegül TV şirketi ile hiçbir ortaklığım ve hissem bulunmamaktadır. Ben de bu olay üzerine televizyonun yetkililerine sorduğumda onlar:

“Lalegül ismi markalaştıktan sonra uncusundan, elbisecisinden, hastanesine kadar her türlü alanda ‘Lalegül’ ismi kullanılmaktadır. Bunların Lalegül TV ile hiçbir alakası bulunmamaktadır.

İsim benzerliğinden başka hiçbir alakamız yoktur. Bizim yayıncılıktan başka hiçbir ticari faaliyetimiz, üretim ve satışla ilgimiz alakamız olmadı.” dediler.

Ayrıca bu kişi Lalegül TV’de hissedar olmamakla beraber evvelce yönetimde olan birinin soyadının o kasabın soyadı ile aynı olmasını da belge olarak sunmuş, bu da adamın belgeden ne kadar yoksun olduğunun en büyük ispatıdır.

Çünkü ne akrabalıkları ne de memleket bağlantıları olmayan iki insanın sırf soyadının aynı olmasından dolayı terörist ilan edilmesi ne kadar güldürücü ise bu işin de bundan bir farkı yoktur.

Dolayısıyla bu haberi bana mal yapan ve paylaşan kişi ve kurumlar hakkında avukatlarım en kısa sürede gerekli tüm hukuki işlemleri başlatacaklardır. Yakında hak meydana çıkacaktır. İftiracılara alet olmayalım."

"MAHKEMEDE HESAPLAŞACAĞIZ"

Celal Eren Çelik ise Ünlü'nün açıklamalarının ardından şunları söyledi:

"Cübbeli seninle mahkemede hesaplaşacağız... İşiniz gücünüz din, Allah, kitap diyerek milleti sömürmek... En son geçen sene vakfına tahsis edilen resmi plakalı aracı belgelediğimde beni mahkemeye veriyordun, hala vereceksin. Hodri meydan... Siz o masalları cemaatinize anlatın.

Cübbeli Ahmet sana buradan soruyorum: Hiç bir alakan olmayan LALEGÜL TV'ye aylık 120 bin TL sponsorluk anlaşması için Vuslat Derneği neden ödüyor? Bu anlaşmanın altına imza atan Gürsel Yıldız kim? Vuslat Derneği ile İsmailağa Cemaati ardındaki bağlantı nedir?

Cübbeli Ahmet... Sen bir ara videolarında cemaatine pazarladığın yanmaz kefeni de inkar etmiştin değil mi?"