CiddiGazete- İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık’ın Youtube kanalına konuk olan Cübbeli Ahmet, darbe tartışmalarıyla ilgili "Darbe tehlikesi var” dedi. Bunun üzerine Özışık, bunu neye dayanarak söylediğini sorunca Cübbeli Ahmet, ”Rüyalar gördüm, var” ifadelerini kullandı.

Cübbeli Ahmet şöyle konuştu:

“Ben bu rüyayı yakın görmedim. Yakın derken var 6-7 ay. Birkaç rüya gördüm 15 Temmuz’dan sonra. Bu rüyalara göre darbe tehlikesi var. Askeri bir darbe. Ben durduruldum, indirildim kimlik soruldu. Sokağa çıkma yasağı var. Bu şekilde gördüm.”

KAFTANCIOĞLU’NA ELEŞTİRİ

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik eleştirilerde de bulunan Cübbeli, "Yalnız şu var yani Canan Kaftancıoğlu, zaten DHKP-C kafasıyla PKK kafasıyla devlete seri katil diyen bir kafa. Darbe olsa ona mı yarayacak sanki? Darbe olsa ona da yaramayacak" ifadelerini kullandı.

DARBE TARTIŞMALARI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Türk Tarih Kurumu'nun başına Ensar Vakfı yöneticisi bir ismin atanmasına tepki gösterirken “Saray rejiminin sonu geliyor” şeklindeki açıklamasıyla Ankara'da başlayan darbecilik tartışması başlamıştı.

Özel'in ardından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yaptığı bir konuşmada “Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle veya başka bir şekilde… İktidar değişikliği değil bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacaktır” şeklindeki açıklaması darbe çağrısı olarak yorumlanmıştı.

Evrensel Gazetesi ve haber portalı Artı Gerçek’te yayınlanan “Makus kaderden kaçış yok” başlıklı yazısı nedeniyle yazar Ragıp Zarakolu hakkında “darbe çığırkanlığı yaptığı” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulmuştu.