CiddiGazete- KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, vefatının sekizinci yılında, düzenlenen etkinliklerin yanısıra, sosyal medya mesajlarışla da yad edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sağlığında yıldızının barışmadığı Denktaş için bir mesaj yayımlayarak, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Kurucu Cumhurbaşkanı, ömrünü Kıbrıs davasına adamış olan merhum #RaufDenktaş’ı vefatının 8. yıl dönümünde saygı ve rahmetle yâd ediyorum" dedi.

Kıbrıs davasında Rauf Denktaş'a büyük destek veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise seneyi devriyesinde her hangi bir mesaj paylaşmadı. Kişisel Twitter sayfasında son paylaşımını 23 Kasım 2019'da yapan ve geçen süreçte sosyal medya hesabını kullanmayan Cumhur İttifakı ortağı Bahçeli, bugün de her hangi bir paylaşımda bulunmadı.

MHP'nin resmi Twitter hesabı @MHP_Bilgi ise Rauf Denktaş'ın vefat gününü boş geçmedi. Yapılan paylaşımda Denktaş'ın, "Adınızı ÜLKÜCÜLER deyince kavgaya kavgacıya vurup kırmaya çıkartanlar ve çıkartmak isteyenler vardır!

Sakın ola bu oyuna gelmeyiniz!

SİZ NAMUSUN BEKÇİSİ, BAYRAĞIN BEKÇİSİ, VATANIN BEKÇİSİ İNSANLARSINIZ!" sözlerine yer verildi. Denktaş için yapılan paylaşımda, Devlet Bahçeli'yle ilgili bir ifade yer almadı.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN DENKTAŞ PAYLAŞIMI- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denktaş'ın 8. yılında şu paylaşımı yaptı: "Kıbrıs Türklerinin özgürlüğü yolunda onurlu bir mücadele veren, Türk siyasi tarihinin örnek devlet adamları arasında yerini alan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı #RaufDenktaş'ı vefatının yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum."

MERAL AKŞENER DE UNUTMADI- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Denktaş" paylaşımı şöyle: "Kimse bizi bu yurttan, bu vatandan mahrum edemez. Devlet haysiyettir, namustur. Ciddiyettir. Bir varlıktır. Evlat gibi varlıktır.

Kıbrıs dağlarının bozkurtu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetimizin kurucu cumhurbaşkanı mücahit #RaufDenktaş'ı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum."