CiddiGazete- Mersin’in Akdeniz ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, "Apartmanımızın yıkılması gerekiyorsa ya TOKİ ile ya da bir müteahhitle anlaşacağız. Cebimizden de biraz para verip sıfır bir ev alacağız. Yani her şey devlet tarafından yapılmaz” diye konuştu.

Başkan Gültak, Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada, İzmir’de meydana gelen depreme ve kentsel dönüşüm çalışmalarına değindi.

Gültak özetle şunları söyledi:

‘ÖLÜMLERE HEPİMİZ ORTAK OLACAĞIZ’

"Eğer biz Türkiye'de kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yapmazsak, meclis üyeleri ve belediye başkanları olarak bu ölümlere hepimiz ortak olacağız. Dolayısıyla bir yeri riskli alan ilan etmek veya kentsel dönüşüm ilan etmek, insanların zararına değil hayrına bir iştir. Hiçbir şey insan canından üstün değildir. Canlarımızı depremde kaybetmek istemiyorsak, başka çaresi, yolu yok.

‘BU KAFAYLA GİDERSEK...’

"Kimse evinin kontrolünü yapıyor mu, yapmıyor. Devletin bunu ille söylemesi mi gerekiyor? Eğer illaki apartmanımızın yıkılması gerekiyorsa ya TOKİ ile ya da bir müteahhitle anlaşacağız. Cebimizden de biraz para verip sıfır bir ev alacağız. Yani her şey devlet tarafından yapılmaz, vatandaşın da biraz eğitim bilincinin olması ve oturduğu yerlere bakması gerekiyor. Arabana baktır, boğazın ağrıdı doktora git hem baktır gargara yaptır, tarlanda bahçende ağacına baktır ama namusunu koyduğun, çoluğunu çocuğunu yetiştirdiğin, sığındığın eve baktırma ne olacak? Bu kafayla gidersek daha çok başımız ağrır.”