Türkiye dün yerel yöneticileri seçmek için sandığa gitti.

Resmi olmayan sonuçlara göre birçok ilde belediye başkanlığı partiler arasında el değiştirdi. İşte el değiştiren şehirler ve partileri...
HDP
Halkların Demokratik Partisi (HDP), bu seçimde 2014 yılında kazandığı dört ili geri alamadı. HDP, Ağrı, Bitlis ve Şırnak'ı AK Parti'ye Tunceli'yi ise Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayı Fatih Mehmet Maçoğlu'na kaptırdı.

HDP bu seçimde Kars'ı ise MHP'den aldı.
MHP
31 Mart seçimlerinde en kârlı çıkan partilerden biri Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oldu. MHP, Adana ve Mersin'de CHP'nin, Isparta'da AK Parti'nin ve Kars'ta ise HDP'nin gerisinde kaldı. Ancak MHP, Cumhur İttifakı'yla ortak aday çıkarmadığı Amasya, Çankırı, Erzincan, Kastamonu, Kütahya, Bayburt ve Karaman'ı ise AK Parti'den aldı.
CHP
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Giresun ve Zonguldak'ı AK Parti'ye verirken, tekrar aday göstermediği Mehmet Siyam Kesimoğlu ise bağımsız aday olarak Kırklareli'de yeniden belediye başkanı oldu.

CHP kaybettiği üç belediyeye karşın Ankara başta olmak üzere Adana, Antalya, Artvin, Bilecik, Bolu, Mersin, Kırşehir ve Ardahan'ı Cumhur İttifakı'ndan aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı da Millet İttifakı’nın adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun oldu.

CHP, Ardahan hariç kazandığı bütün yerlere Millet İttifakı'yla ortak bir şekilde girdi.
AK PARTİ
AK Parti bu seçimde 2014 seçimlerinde kazandığı 15 kentte sandıktan birinci parti olarak çıkamadı. AK Parti, MHP'ye yedi CHP'ye ise sekiz kentin belediye başkanlığını verdi. AK Parti buna karşılık HDP'den üç, CHP'den iki ve MHP'den ise bir şehri aldı.

(ntv.com)