CİDDİGAZETE

Irak’ın Erbil kentinde Deream City bölgesindeki Hokkabaz adlı restorana bugün öğle saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi.

Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeriye girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan Türk konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bugün (17 Temmuz) öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk milletine sabır diliyoruz" ifadelerini kullandı.

KALIN: BU HAİN SALDIRIYI YAPANLARA GEREKEN CEVAP VERİLECEKTİR

Twitter üzerinden açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, şunları yazdı:

"Erbil’deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir."

Reuters, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, çatışmada en az üç Türk diplomat hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

AA ise düzenlenen silahlı saldırıda, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu'nda çalışan bir kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı.

​Rudaw da hayatını kaybeden Türk diplomatlar arasında konsolos yardımcısının olduğunu yazmıştı.

İHA da Erbil Başkonsolosluğu çalışanı bir kişinin hayatını kaybettiğini, 2 kişinin de yaralandığını aktarmıştı.

Öte yandan AFP'ye konuşan bir polis memuru da konsolos yardımcısının şehit olduğunu söylemişti.

SUSTURUCULU SİLAHLARLA SALDIRI

Erbil’de Türk konsolosluk çalışanlarının bulunduğu restorana yapılan saldırının susturuculu silahlarla saldırı düzenlendiği iddia edildi.

ERBİL’DEKİ HOKKABAZ RESTORAN

Diplomatlarımıza yönelik saldırı, Erbil’deki Hokkabaz isimli bir Türk lokantasında gerçekleşti. Saldırganlar, dışarıdaki araçlara da ateş açtı.