Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya ziyareti öncesi Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

AKDENİZ’DE SONDAJ ÇALIŞMALARI

“Şu anda sondaj gemilerimiz arama, tarama çalışmaları ile koordineli olarak kendi yol haritası içinde bu süreci devam ettiriyor. Bu konuda sağdan soldan bazı rahatsız edici sesler çıkabilir ama bu seslerin hiç birisinin bizi bu yolumuzdan alıkoymayacağını daha önce de zaten açıkladık. Bugün de aynı noktadayım, aynı şeyleri söylüyorum. Şu anda gerek bizler Türkiye olarak gerek KKTC’li soydaşlarımız olarak süreci aynı kararlılıkla devam ettiriyoruz. G20 toplantısında görüştüğümüz liderlere de hassasiyetimizi ilettik.”

YUNANİSTAN’DA SEÇİM

“Miçotakis yüzde 40’a yakın oy oranıyla şu anda seçimi kazandı. 160’a yakın milletvekili çıkardı. Dün kendisini aradım, tebrik ettim. Temennim Yunanistan ile yeni bir süreci devam ettiririz. Seçimin ardından görüşmelerimizi ilgili arkadaşlarımızla sürdüreceğiz. Arzumuz isteğimiz Ege’de ve Akdeniz’de herhangi bir sıkıntıyı bundan sonraki süreçte asla yaşamayalım.”

S400’LERİN GELİŞ TARİHİ

“Şu anda yolculuk hazırlığı devam ediyor. Bizden şu tarih diye zorlamazsanız isabetli olur. Mutabık kaldığımız tarihler var. Yükleme çalışmaları devam ediyor. Yerleşim planları ve nereye konuşlanacağını Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığımız planlıyor. Önümüze getirecekler ve gelen S400’ler burada konuşlanacak. S400’ler uçakla getirilecek. Ülkemiz, bölgemiz ve özellikle dünyamız için hayırlı olsun.”

İL MİTİNGLERİ

“İki toplantı daha yapıp grubumuzun istişare toplantılarını bitirmiş olacağız. Meclis kapanmadan bu turları tamamlamış olacağız. Bütün düşünce ve arzumuz Meclis kapandıktan sonra illerine gidecek milletvekillerimizin ne gibi bir süreç işletecekleridir. Bu işin ardından ağustosla birlikte, büyükşehirler başta olmak üzere, teşekkür ziyareti yapacağım. Açılış törenleri ve teşkilatımızla bir araya geleceğiz.”