CiddiGazete- 27 Mayıs darbesinin ardından Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idamına karar verildiği Yassıada, darbenin 60'ıncı yıl dönümünde, 5 yıllık çalışmaların sonunda Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak açılıyor. Adanın açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı törenle gerçekleştiriliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adasına özel bir tekneyle geldi. Erdoğan'a, Mustafa Şentop ve Devlet Bahçeli'nin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanvekili Celal Adan, eski Başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman eşlik etti.

Erdoğan ve beraberindekilerin fotoğrafları MHP’nin Twitter hesabından şu mesajlarla paylaşıldı:

“Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN “Demokrasi ve Özgürlükler Adası” açılış programına birlikte seyahat ediyorlar.

Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda bulunan tesislerde incelemelerde bulunuyor.”