CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camii’nde kıldığı cuma namazının ardından gündeme dair açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camisi'nde kılınacak ilk cuma namazına ilişkin, "1000 ila 1500 civarında ancak bir cemaat orada oluşabilecek" dedi.

Ayasofya'nın ibadete açılmasına dair yurt dışından gelen tepkileri değerlendiren Erdoğan şunları söyledi:

"Yurt dışından gelen tepkilerin hiçbirisi bizi bağlamaz. Ayasofya'nın bu süreci bizim iç egemenlik meselemizdir. Bizim iç egemenlik meselemizle alakalı kimsenin buraya herhangi bir müdahalede bulunması söz konusu olamaz."

(Ayasofya'nın ibadete açılması) Ayasofya'nın bu esaret zincirinden kurtulmasıdır. Bu zincir aslında sökülüp atılmıştır.

Bizim doğrusu gençlik yıllarımızın da en büyük hayaliydi. Bu gençlik yıllarımızın hayalini de gerçeğe dönüştürdüğümüz için ayrıca mutluyuz."

AZERBAYCAN’A DESTEK

Son günlerde Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırılarını da değerlendiren Erdoğan, "Kardeş Azerbaycan'ı kesinlikle yalnız bırakmayız. Nahçıvan işgal altında. Minsk üçlüsü yaklaşık 25-30 yıldır bu işi masada bırakmıştır" ifadelerini kullandı.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, coronavirüs önlemleri kapsamında Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması olup olmayacağına ilişkin soruyu ise şöyle cevapladı:

“Kurban Bayramı’nın özellikleri çok çok farklı. O gün kurbanlar kesilecek. Bunun yanında herkes özellikle de birbirini ziyaret edecek. Şu an için gündemimizde böyle bir durum yok ama Bilim Kurulu değerlendirecektir.”