CİDDİGAZETE

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’ye geldi. ABD Başkan Yardımcısı Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Pompeo’nun uçağı Ankara Esenboğa Havaalanı’na indi.

ÇAVUŞOĞLU–O’BRIEN GÖRÜŞMESİ

Bakan Çavuşoğlu, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı O’Brien ve ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile Dışişleri Bakanlığı’nda heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

KRİTİK GÖRÜŞME ÖNCESİ ÖN GÖRÜŞME

Basına kapalı yapılan toplantı, yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence arasında gerçekleştirilecek görüşmenin ayrıntılarının masaya yatırıldığı kaydedildi.

SARAY’DA GÖRÜŞME

Trump'ın tarihe “Küstah Türkiye mektubu” olarak geçecek mektubunun gölgesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i saat 15.00’da Beştepe’de kabul edecekti ancak görüşme gecikmeli olarak saat 15:40’da başladı. Toplantıda Pence, bölgedeki son durum ve sorunların çözümüne ilişkin konuşacak.

O’BRIEN AKAR İLE GÖRÜŞTÜ

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O'Brien ve beraberindeki heyet dün akşam ilk olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştü.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O'Brien ve beraberindeki heyeti kabul etti. Toplantıda başta Güvenli Bölge olmak üzere Suriye'deki son durum, savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulduğu aktarıldı.