CiddiGazete- Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Denetleme Kurulu halen şu anda üniversitenin Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Süleyman Okudan hakkında rapor hazırladı.

Raporda, Süleyman Okudan hakkında, diğer doktorların ameliyatlarını kendisine aitmiş gibi kayda geçirdiği, işlem kat sayısı daha yüksek olduğu için devletin çifte zarara uğratıldığı iddiasının bulunduğu belirtildi.

Ayrıca, raporda şöyle dendi:

“Prof. Dr. Okudan’a ait yıllık performans ödemesi yapılan ameliyat sayısı ile ameliyat defterinde adına kayıtlı ameliyat sayısı arasındaki farkın 539 ameliyata kadar yükselmesi, dikkat çekici ve izaha muhtaç bir durum.”

Raporda, profesörün kendi bölümünde diğer hocalara mobbing uyguladığının da iddia edildiği belirtilerek bu konu hakkında da araştırma yapılması istendi. Raporun ardından YÖK, Okudan ile ilgili soruşturma izni verdi.

"İKİ KİŞİ YAPTI!"

Prof. Dr. Okudan, isimsiz ve imzasız mektuplarla suçlandığını belirterek, bunu bir rektör yardımcısı ve bir öğretim üyesinin yaptığını öne sürdü.

“İsimsiz, imzasız mektupları 7 farklı kuruma göndermişler. Bunlar FETÖ taktiği” diyen profesör, iki kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu, savcılığın soruşturma başlattığını dile getirdi.

Okudan, şöyle devam etti:

“Yapılan ameliyatlarda veya işlemlerde yanlış bir şey yok. Bütün üniversitelerde gönüllülük esasına göre bir havuz sistemi var. 5 bin küsur ameliyat yapılmış. Benim adıma yazılı ameliyat sayısı da doğal. Bütün üniversite hastanelerinde aynı sistem var. Ortada ne bir suç ne de suçlu var. Her yıl Sayıştay denetiminden geçiyoruz.”

YATAK ODASINDAN 1 MİLYON LİRA ÇIKMIŞTI

Konya'da FETÖ'cü Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik düzenlenen "Final" operasyonunun üçüncü dalgasında çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, sağlık kontrolü için getirildiği hastanede, yatak odasından çıkan 1 milyon TL'lik euro ve dolar için "Benim kendi param" demişti. Eski rektör Okudan 5 buçuk ay hapis yatmıştı.